Vanilj- och blåbärsmuffins med Fluffy White Frosting

Jag har umgåtts med min nyfunna vän Nadja nästan varje dag i hela Ramadan. På kort tid har vi hunnit bli otroligt bra vänner, det är så roligt när man hittar någon man klickar med på direkten. :}
Vi har verkligen haft det jättekul. Vi har lagat och ätit en massa (!) god mat, och suttit på balkongen med täcken och kuddar och pratat nästan hela natten lång. Vi har faktiskt också hunnit baka lite.
En dag bjöd jag henne på såna här enkla muffins (de är faktiskt inte alls komplicerade). Det var vanliga vanilj- och blåbärsmuffins med "Fluffy White Frosting". Nadja tyckte faktiskt om dem så mycket så hon ville att vi skulle baka dem tillsammans några dagar därpå. ^^

Matshopping i Stockholm

Jag berättade ju att vi (lilla familjen) var i Stockholm för inte så länge sedan.
Innan vi åkte hem ville jag hinna med en runda till en indisk/pakistansk livsmedelsaffär. Därför begav vi oss till Indian Food Center som ligger på Kungsholmen. Finns ju såklart massa grejer man vill ha därifrån, så det gäller att behärska sig. Vi fick i alla fall med oss två välfyllda kassar hem, och detta köpte jag bl a:

Mandelmjöl

Så att jag kan baka macaroon's helt originellt. Väntar spänt på nästa tillfälle då jag får användning för mjölet.

Kokosmjöl
Detta vet jag faktistk inte [ännu] vad jag ska ha det till, men troligen någon dessert eller sötsak.

Kokoskakor
Behöver jag nämna att jag älskar allt som har med kokos att göra?
Den här varianten var jättegod, hette "Mr. Cookie" (väldigt fantasifullt namn) och på ytan smakade den som sockervadd, fast med kokossmak istället. Yummie! ^^

Achaar
Inlagda grönsaker, en riktig smaksensation som äts bäst tillsammans med paratha (ett slags "smörbröd" som påminner litegrann om pannkakor på något sätt... fast ändå inte) och en kopp med chai. Så himla gott. Populära achaar brukar innehålla t ex mango, chili eller mixade grönsaker. Blandningarna smakar kryddigt, surt, salt, starkt och syrligt. Allt på samma gång. Låter kanske inte gott, men är helt underbart. Jag har varit lite besatt utav detta sen första gången jag fick smaka. Min favorit är achaar med chili, fast nu köpte vi en med mango istället.

Rosvatten
Används ju i många orientaliska bakverk, så det är alltid bra att ha. Visserligen finns det ju massor här också, men det kändes roligare att köpa därifrån, haha. ^^

Snacks
Köpte massa salta snacks, det kan nästan jämföras med chips. Fast dessa snacks tillverkas huvudsakligen utav rostade linser, kikärtsmjöl och nötter. Kanske lite nyttigare än chips, m ao?

Custard
En slags pudding som man kokar tillsammans med mjölk. Den finns i olika smaker, tidigare har jag bara testat med vaniljsmak men denna gången köpte jag ett paket med banansmak. Det var riktigt gott, men jag tyckte att det nästan smakade mer päron istället?! Haha. Antar att det måste ha varit väldigt syntetiskt framställt då... hehe!

Papadums
Jättetunna kikärtsbröd som man friterar i några sekunder. Påminner nästan om räkchips i både smak och konsistens, konstigt nog. Men supergott som tillbehör till olika maträtter!


Achaar, serverat på tallrik. Det är bara att äta och vara nöjd... :}

Hello Kitty tårtaHär kommer lien bild på Hello Kitty-tårtan. Tog som vanligt en massa bilder, men ska försöka att slänga in fler senare. (Om jag orkar).
I efterhand har jag ångrat att jag inte tog några bilder på tårtan med blixt, för färgen på bilderna blev lite knepiga faktiskt. De ser väldigt färglösa och "grå" ut, men ni förstår säkert vad det är jag vill förmedla. ^^
Tårtan beställdes till ett barnbarns kalas, de enda riktlinjerna jag fick var att tårtan skulle vara rosa och att det helst skulle finnas en 3D-formad Kitty med också. Jag använder både rosa och vit till själva tårtlocket, det blev lite melerat i färgen men det syns inte så bra på bilden.

Tårtan innehöll detta:
(vilket jag för övrigt tror var en supergod kombination!)

Ljus tårtbotten
Skumkantareller-fluff (rosa svampar)
Glasskräm
Grädde