Recept: Cakepops

Här är ett recept på hur man gör Cakepops, ett sött tilltugg som är en blandning utav en kaka och en klubba (därav namnet "cake" + "pop") och består huvudsakligen utav tre ingredienser. Cakepops kan trots detta varieras i mängder, det är bara att prova sig fram enligt vad man själv tycker är gott.


Cakepops
 ~ 15 st

1 paket kakor med fyllning, t ex Ballerinakakor
100 g färskost
150-250 g vit choklad

Gör såhär:
Smula sönder kakorna i en mixer eller matberedare. Blanda smulorna tillsammans med färskosten tills det blir en smidig smet. Ställ smeten i kylskåpet en stund (detta moment gör att de blir lite hårdare i konsistensen, och därmed blir det också mycket enklare att rulla dem fint efteråt). Rulla till små bollar och stick en grillpinne i varje. Häll upp socker eller salt i ett högt glas, och ställ cakepops'en i glaset. Ställ dem svalt en stund.
Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan varje cakepop i chokladen. Se till att hela "bollen" täcks med choklad.
Tips!
Du kan använda tandstickor istället för grillpinnar och ha cakepops'en vilandes på tallriken istället. Det blir ett perfekt tilltugg på festen. Om du vill dekorera dina cakepops med strössel el. liknande, tänk på att "strössla" direkt efter att du har doppat dem i chokladen. De stelnar väldigt snabbt annars, och strösslet riskerar att inte fästa. Det går att byta ut kakorna mot alla slags kakor med fyllning, t ex "Singoalla", "Oreo" och massa andra kakor. Jag har tidigare testat med lakritskakor och vitchoklad, spännande smakkombination faktiskt! ;}
Det går även att byta ut den vita chokladen mot annan choklad.

1 Anonym:

skriven

Hur fick du dem gröna som?

2 alexXandra:

skriven

Vilken fin blogg!

undrar hur du fick dom gröna? karamellfärg?

3 Yasemin:

skriven

Gud vad du är duktig. Du har en såå underbar blogg med fina bilder.

Det låter ju inte så svårt med detta recept. Ska prova göra såna i helgen.

4 M:

skriven

Hej! Hur fick du den blåa färgen? :)

Kommentera här: