Prinsesstårta... en riktig mumsbit!Häromdagen gjorde jag en helt vanlig prinsesstårta. Den var lite tillägnad min man som älskar just detta. Han gillar inte sugarpaste överhuvudtaget (oftast är det ju tvärtom - många utav mina kunder vill absolut inte ha marsipan) och jag måste nog säga att jag förstår honom till viss del.
Jag tycker att sugarpaste är lite för sött för min smak. Men det blir fint på tårtor, och lämpar sig bra för modellering och all slags dekoration. 
Jag älskar verkligen marsipantårtor. Men trots detta så var det ändå väldigt länge sedan som jag gjorde en tårta täckt med en enbart marsipan. Hade först tänkt att använda sugarpaste, men min man insisterade på marsipan... så varför inte? Och jag ångrar mig inte. WOW så gott det var med lite "hederlig" prinsesstårta. Det var så gott att jag nog åt sammanlagt tre portioner så länge som det fanns tårta kvar, haha.
Helt vanlig prinsesstårta är nog egentligen min favorittårta. Det är helt klart underskattat. I alla fall för mig som gör det så sällan.

Yummie yummie, my biscotti!Idag har jag gjort mandelbiscotti, faktiskt andra gången gillt i mitt liv. Senast gjorde jag det i somras. Även fast de var goda så blev de inte uppätna hemma hos oss. Vi är egentligen inte sådär jätte-jätteförtjusta i biscotti's (då föredrar jag att baka något annat gott och saftigt bakverk), så jag gav nästan allt till mamma och pappa istället. Det uppskattade dem, minsann. ;-)

Men nu idag provade jag ett annat recept på mandelbiscotti, och detta var jättegott. De blev söta (förra gången smakade de knappt sött överhuvudtaget), knapriga och goda. Helt perfekta helt enkelt. Hade först tänkt göra saffransbiscotti men jag hade ingen saffran hemma. Som vanligt. Det fick bli mandelbiscottil, helt enkelt.

Vilken smaksättning är eran favorit på biscotti's, något ni kan rekommendera till mig?
Vill du ha en bit...? :-)

Hemmagjord kiwisorbétFörra veckan hade jag besök utav min barndomsvän, Elin. Hon är helt besatt utav kiwi så hon fullkomligt tvingade mig att göra kiwiglass ("eftersom jag nu har en egen glassmaskin, och allt"... sades det!) år oss. Efter att ha läst på lite om kiwiglass på internet så läste jag att grön kiwi passar bäst till att göra sorbét, så det fick det också bli. Jag älskar sorbét så det var ju inget förslag som jag tackade nej till i första taget.
Dock blev vi lite besvikna på receptet som vi följde just den här gången, eftersom glassen blev jättesöt i smaken. Riktigt äckligt sött, faktiskt. Själva kiwismaken var däremot jättegod.
 
Jag har faktiskt märkt att de flesta glassrecept innehåller så hemskt mycket socker, och då snackar vi verkligen way too much. Det tycker jag gäller både vanliga glassrecept, och även sorbétrecept. Jag kommer i fortsättningen verkligen att minska mängden socker.

Har ni smakat kiwiglass/sorbét någon gång?