Prinsesstårta... en riktig mumsbit!Häromdagen gjorde jag en helt vanlig prinsesstårta. Den var lite tillägnad min man som älskar just detta. Han gillar inte sugarpaste överhuvudtaget (oftast är det ju tvärtom - många utav mina kunder vill absolut inte ha marsipan) och jag måste nog säga att jag förstår honom till viss del.
Jag tycker att sugarpaste är lite för sött för min smak. Men det blir fint på tårtor, och lämpar sig bra för modellering och all slags dekoration. 
Jag älskar verkligen marsipantårtor. Men trots detta så var det ändå väldigt länge sedan som jag gjorde en tårta täckt med en enbart marsipan. Hade först tänkt att använda sugarpaste, men min man insisterade på marsipan... så varför inte? Och jag ångrar mig inte. WOW så gott det var med lite "hederlig" prinsesstårta. Det var så gott att jag nog åt sammanlagt tre portioner så länge som det fanns tårta kvar, haha.
Helt vanlig prinsesstårta är nog egentligen min favorittårta. Det är helt klart underskattat. I alla fall för mig som gör det så sällan.

1 Linda - Cupcakefluffan:

skriven

Håller med din man, marsipan är godare än sugarpaste och prinsesstårta är en himla mumsig tårta, sugarpaste är kul att använda när man vill göra extra fina tårtor fast här hemma föredrar sambon marängtårtor, budapestrulle och pinocchiotårta så då är det egentligen inte någon ide att lägga ner en massa tid på en fin tårta med sugarpaste, fast prinsesstårta gillar han förstås med marsipan på

2 Linda:

skriven

Jag tycker också bäst om vanlig hederlig marsipan. Ett tips är annars att bland marsipan med sp. Man får marsipanens smak och sp:ns konsistens och färg!

3 Yasemins kök:

skriven

Jag älskar faktiskt också prinsesstårta. God fortsättning. :)

4 cornelia:

skriven

vet du vad de var för tårta som viktoria och daniel hade? :)

5 Linda Runn:

skriven

Jag blev faktiskt inspirerad av dig till att baka "prinsesstårta", som dock inte var någon ÄKTA prinsesstårta.En sådan tårta med sylt i kallas Operatårta, men som i folkmun blivit prinsesstårta.God fortsättning på dig!Kramar Linda Runn

6 Sara:

skriven

Prinsesstårta är enormt gott och något som lätt glöms bort då man försöker komma på nya smakkombinationer hela tiden när man själv gör tårta. Håller med dig fullständigt om att det är en av de allra godaste tårtorna :-)God fortsättning!

7 emelie:

skriven

prinsesstårta är min absoluta favorit. mums.

Kommentera här: