Hemmagjord kiwisorbétFörra veckan hade jag besök utav min barndomsvän, Elin. Hon är helt besatt utav kiwi så hon fullkomligt tvingade mig att göra kiwiglass ("eftersom jag nu har en egen glassmaskin, och allt"... sades det!) år oss. Efter att ha läst på lite om kiwiglass på internet så läste jag att grön kiwi passar bäst till att göra sorbét, så det fick det också bli. Jag älskar sorbét så det var ju inget förslag som jag tackade nej till i första taget.
Dock blev vi lite besvikna på receptet som vi följde just den här gången, eftersom glassen blev jättesöt i smaken. Riktigt äckligt sött, faktiskt. Själva kiwismaken var däremot jättegod.
 
Jag har faktiskt märkt att de flesta glassrecept innehåller så hemskt mycket socker, och då snackar vi verkligen way too much. Det tycker jag gäller både vanliga glassrecept, och även sorbétrecept. Jag kommer i fortsättningen verkligen att minska mängden socker.

Har ni smakat kiwiglass/sorbét någon gång?

1 maya:

skriven

mums det låter gott, jag gillar sorbét.... har bara ätit ananas och jordgubbssorbet.... hallon smaken gillar jag dock inte så mycket, kärnorna fastnar bakom tandställningen..."skrattar!"

2 Linda - Cupcakefluffan:

skriven

Sorbet är himla gott det, har ännu inte testat att göra det i glassmaskinen och Gott Nytt År, hoppas du får en underbar nyårskväll

3 Tårtspecialisten - svar till Maya:

skriven

Ja! Det var gott, men som sagt - dock lite FÖR sött för våran smak.

Åh, jag skulle nog gilla hallonsorbét, det har jag faktiskt ätit många gånger i olika glassbarer. Mums!Kram!

4 Tårtspecialisten - svar till Linda - cupcakefluffan:

skriven

Åh, men det måste du ju prova då. Det är faktiskt smidigare att göra sorbét än vanlig glass. Prova, det finns ju massor utav fruktiga smaker att testa på.Gott nytt år till dig också! :-)Kramar!

5 Marieh:

skriven

Ser grymt friskt ut, en perfekt vårdessert kanske? Måste jag verkligen testa. Jag älskar sorbé men har aldrig gjort det på riktigt själv, bara fuskversioner

Kommentera här: