Trevåningstårta till 1-åring


Första bilden på tårtan, i nattljus och utan blixt.
Färgerna blev riktigt skumma, men jag gillade själva bilden på något sätt.Idag har jag gjort två tårtor. Den andra tårtan kommer jag dock att visa lite senare.
Den här trevåningstårtan (första gången jag gör en trevåningars) gjorde jag egentligen inatt, dels pg a att Ilyas inte skulle störa mig, och dels pg a att värmen dagtid såhär års kan skapa kondens på sugarpasten/marsipanen. Om man har otur, alltså.
Jag har märkt att varje gång jag startar hushållsassistenten (typ för att vispa kaksmetar) går han raka vägen till skåpet där jag förvarar mina tårtredskap. Han öppnar skåpet med våld, och slänger ut allt på golvet med hög hastighet. Hahaha. Det ser ganska roligt ut. Funderar på om han framför en "strejk" emot mitt tårtbakande, eller om han är så entusiastisk och bara vill hjälpa till?

Hur som helst, den här tårtan är till en liten flicka, Hailey, som fyller 1 år idag. Jag fick en bild (se den här precis nedanför) utav beställaren, i detta fallet Hailey's mamma, som jag kunde inspireras utav och ha lite som riktlinje. Egentligen fick jag väldigt mycket fria händer, hon ville dock jättegärna ha den stående texten på tårtan, samt fjärilar och blommor. Hon ville också ha rosa, lila och gula färger i temat.
De ville också ha 10 stycken cupcakes (men jag skickade med 12, för säkerhetsskull) i samma tema med smaker som passar barn. Gjorde kladdkaksmuffins med fluffiga, halv-smälta marshmallows och Ahlgrénsbilar-fluff.Här är min version av tårtan: