Trevåningstårta till 1-åring


Första bilden på tårtan, i nattljus och utan blixt.
Färgerna blev riktigt skumma, men jag gillade själva bilden på något sätt.Idag har jag gjort två tårtor. Den andra tårtan kommer jag dock att visa lite senare.
Den här trevåningstårtan (första gången jag gör en trevåningars) gjorde jag egentligen inatt, dels pg a att Ilyas inte skulle störa mig, och dels pg a att värmen dagtid såhär års kan skapa kondens på sugarpasten/marsipanen. Om man har otur, alltså.
Jag har märkt att varje gång jag startar hushållsassistenten (typ för att vispa kaksmetar) går han raka vägen till skåpet där jag förvarar mina tårtredskap. Han öppnar skåpet med våld, och slänger ut allt på golvet med hög hastighet. Hahaha. Det ser ganska roligt ut. Funderar på om han framför en "strejk" emot mitt tårtbakande, eller om han är så entusiastisk och bara vill hjälpa till?

Hur som helst, den här tårtan är till en liten flicka, Hailey, som fyller 1 år idag. Jag fick en bild (se den här precis nedanför) utav beställaren, i detta fallet Hailey's mamma, som jag kunde inspireras utav och ha lite som riktlinje. Egentligen fick jag väldigt mycket fria händer, hon ville dock jättegärna ha den stående texten på tårtan, samt fjärilar och blommor. Hon ville också ha rosa, lila och gula färger i temat.
De ville också ha 10 stycken cupcakes (men jag skickade med 12, för säkerhetsskull) i samma tema med smaker som passar barn. Gjorde kladdkaksmuffins med fluffiga, halv-smälta marshmallows och Ahlgrénsbilar-fluff.Här är min version av tårtan:   MandelbiscottiTestade att göra mandelbiscotti för några dagar sedan (samma dag som jag gjorde Hallon- och raberberkakan) och det var första gången. Var ju uppe tidigt i ottan och fick massa saker gjort, himla skönt måste jag säga.

Mandelbiscottin blev helt okej. Mamma och pappa som kom och hälsade på, älskade dock dessa kakor/skorpor  och föredrog t om dessa framför hallon- och rabarberkakan. Jag är ingen småkakstyp. Tycker det är torrt, och ganska trist. Jag är en "creamy person" som min svägerska säger, hahaha. Föredrar allt som är krämigt i konistensen och så.

Gav bort alla biscotti's till mamma och pappa, eftersom de ändå gillade dem så mycket. Hade egentligen tänkt lägga dem i frysen, men kom på att jag redan har en del bakverk där och det får minsann räcka.
För en gångs skull.

Jag är mer förtjust i de kakor som smakar lite sött. Dessa biscotti kändes väldigt "skorp-aktiga" (well, det kanske beror på att det ÄR skorpor?) men ändå mördegs-aktiga på någt sätt. De var dessvärre inte så söta som jag önskar att de skulle vara. Då måste jag säga, för en gångs skull, att jag föredrar köpevarianten. Den godaste mandelbiscotti (nu snackar vi köpevariant, alltså) jag smakat kommer faktiskt från ÖB. Tro det eller ej. De är helt perfekta. Små, söta och knapriga.

Eller så är det så att jag helt enkelt inte har hittat ett tillräckligt bra recept ännu, som uppfyller mina förväntningar på en god biscotti. Annars måste jag säga att jag är väldigt sugen på att göra saffransbiscotti. Kommer kanske testa det någon dag, vem vet. ^^

   


Den söta plåtburken kommer från Favoritsaker.se {länk}

Fotbollstårta #2Fick en beställning utav min mans jobbarkompis,en tjej som ville ha en tårta till hennes 2-åriga son Agathone. Först var det meningen att jag skulle göra en 3D-biltårta, men i slutändan ville de ha en fotbollstårta istället. Kul tycker jag, för det är himla roligt att göra fotbollstårtorna. De blir så runda och fina. :}

Denna gången var jag dock väldigt nervös pg a denna sugarpasten jag har hemma. Den ska vi egentligen inte ens tala om. Det var den skiten som krånglade så mycket igår (fick höra att skon på tårtan rasade senare... så himla typiskt, trodde inte det kunde bli värre), så jag bävade för att använda samma sugarpaste idag.
Inte nog med det, så har jag ju en annan jätestor tårta att göra nu till helgen också. Tanken att även den kanske skulle rasera gjorde ju inte saken bättre.
Men jag kom att tänka på att jag borde testa att blanda den 50/50 med marsipan. Att jag inte tänkt på det tidigare, det har jag ju gjort förr. Jag oroade mig helt i onödan! Sugarpaste'n blev mycket lättare att hantera, och när tårtan var täckt och klar var det inga problem överhuvudtaget! Inga "bucklor", ingen smältande tårta... ingenting!

Det blev lyckat, helt enkelt.

Det enda som man kanske har att påpeka är att min svarta färg har tagit slut, så jag fick (enl. överrenskommelse) göra de svarta detaljerna blå istället. Men det blev bra det med. Passar perfekt till en liten pojke.
Spritsade "gräs" runtomkring själva fotbollen. Hade egentligen tänkt göra det på förra fotbollstårtan också, men då hade jag inte den spritstyllen (som gör "gräs-effekten") på hemmaplan.

Tårtan innehåller:
Ljus tårtbotten
Mjökchoklad-moussé
Hallongrädde
Gräddsmörkräm


Obs.. bilderna är lite mörka, vet inte riktigt varför. :\
 

 
Tårtbrickan kommer från Siluett Of Sweden {länk}