Fotbollstårta #2Fick en beställning utav min mans jobbarkompis,en tjej som ville ha en tårta till hennes 2-åriga son Agathone. Först var det meningen att jag skulle göra en 3D-biltårta, men i slutändan ville de ha en fotbollstårta istället. Kul tycker jag, för det är himla roligt att göra fotbollstårtorna. De blir så runda och fina. :}

Denna gången var jag dock väldigt nervös pg a denna sugarpasten jag har hemma. Den ska vi egentligen inte ens tala om. Det var den skiten som krånglade så mycket igår (fick höra att skon på tårtan rasade senare... så himla typiskt, trodde inte det kunde bli värre), så jag bävade för att använda samma sugarpaste idag.
Inte nog med det, så har jag ju en annan jätestor tårta att göra nu till helgen också. Tanken att även den kanske skulle rasera gjorde ju inte saken bättre.
Men jag kom att tänka på att jag borde testa att blanda den 50/50 med marsipan. Att jag inte tänkt på det tidigare, det har jag ju gjort förr. Jag oroade mig helt i onödan! Sugarpaste'n blev mycket lättare att hantera, och när tårtan var täckt och klar var det inga problem överhuvudtaget! Inga "bucklor", ingen smältande tårta... ingenting!

Det blev lyckat, helt enkelt.

Det enda som man kanske har att påpeka är att min svarta färg har tagit slut, så jag fick (enl. överrenskommelse) göra de svarta detaljerna blå istället. Men det blev bra det med. Passar perfekt till en liten pojke.
Spritsade "gräs" runtomkring själva fotbollen. Hade egentligen tänkt göra det på förra fotbollstårtan också, men då hade jag inte den spritstyllen (som gör "gräs-effekten") på hemmaplan.

Tårtan innehåller:
Ljus tårtbotten
Mjökchoklad-moussé
Hallongrädde
Gräddsmörkräm


Obs.. bilderna är lite mörka, vet inte riktigt varför. :\
 

 
Tårtbrickan kommer från Siluett Of Sweden {länk}

1 Anna:

skriven

vilka fina tårtor! Hur får du tårtan så rund? Gör du den i någon form? Har du först täckt trtan med ett lock och sedan lagt på "rutorna"?

2 Anonym:

skriven

3 alexandraeriksson [fotoblogg]:

skriven

Åh gud vad fin!Tänkte försöka göra något liknande åt min killkompis som fyller om två månader, tänkte fråga hur du får den så rund? Och var får man tag på sugarpaste?Tack på förhand!

Kommentera här: