MandelbiscottiTestade att göra mandelbiscotti för några dagar sedan (samma dag som jag gjorde Hallon- och raberberkakan) och det var första gången. Var ju uppe tidigt i ottan och fick massa saker gjort, himla skönt måste jag säga.

Mandelbiscottin blev helt okej. Mamma och pappa som kom och hälsade på, älskade dock dessa kakor/skorpor  och föredrog t om dessa framför hallon- och rabarberkakan. Jag är ingen småkakstyp. Tycker det är torrt, och ganska trist. Jag är en "creamy person" som min svägerska säger, hahaha. Föredrar allt som är krämigt i konistensen och så.

Gav bort alla biscotti's till mamma och pappa, eftersom de ändå gillade dem så mycket. Hade egentligen tänkt lägga dem i frysen, men kom på att jag redan har en del bakverk där och det får minsann räcka.
För en gångs skull.

Jag är mer förtjust i de kakor som smakar lite sött. Dessa biscotti kändes väldigt "skorp-aktiga" (well, det kanske beror på att det ÄR skorpor?) men ändå mördegs-aktiga på någt sätt. De var dessvärre inte så söta som jag önskar att de skulle vara. Då måste jag säga, för en gångs skull, att jag föredrar köpevarianten. Den godaste mandelbiscotti (nu snackar vi köpevariant, alltså) jag smakat kommer faktiskt från ÖB. Tro det eller ej. De är helt perfekta. Små, söta och knapriga.

Eller så är det så att jag helt enkelt inte har hittat ett tillräckligt bra recept ännu, som uppfyller mina förväntningar på en god biscotti. Annars måste jag säga att jag är väldigt sugen på att göra saffransbiscotti. Kommer kanske testa det någon dag, vem vet. ^^

   


Den söta plåtburken kommer från Favoritsaker.se {länk}

1 annette:

skriven

Jag besöker din ljuvligt fina blogg minst en gång om dan och har gjort det i några veckor sen jag upptäckte den och först NU lämnar jag min första kommentar (förutom i tävlingen )! Det här var något som jag bara var tvungen att öppna munnen om haha, för jag är precis den där typen som du, gillar inte torra kakor utan vill ha "saftiga grejer" :) och kände verkligen igen mig. Men EN torr kaka/skorpa som är riktigt god är biscotti och jag har provat lite olika recept och hittat den som är precis som originalet (dvs den italienska) och det är Leila Lindholms recept, en fullträff! Om nu dina är lika smarriga det vet jag inte eftersom jag inte smakat hehe men de ser ju jättegoda ut... som alla andra konstverk du skapar. Stor eloge till dig!

2 Tårtspecialisten - svar till Annette:

skriven

Så skönt att jag inte är den enda "creamy" personen. Finns nog inte en enda småkaka som jag verkligen gilar sådär jättemycket.Sökte faktiskt på google nyss och letade efter Leilas biscotti, hittade dem direkt. Såg att skillnaden från mitt recept och hennes var egentligen bara mängden bakpulver. Det recpt jag följde innehöll 2 tsk (!) bakpulver. Jämfört med Leilas' recept som bara innehåll 1/4 tsk bakpulver. Tror faktiskt att skillnaden ligger där. Mina biscotti var liksom för lika andra kakor.Kul att du läser min blogg förresten, och tack för komplimangen! :}Kram, Malin

3 Sana:

skriven

Jag är riktigt biscotti person hahah

jag prova baka jätte mycket recept eftersom jag tycker att det väldig gott när man äter med te hihi ;=) din kakor ser riktig smarig ut!! gillar mycket din bild.

4 Erika - Bakglädje:

skriven

Åh, vad gott. Sånna måste jag baka snart. :-)

5 Linda:

skriven

saffransbiscotti är gott, det brukar jag göra till jul, tar fort slut, brukar använda Lelia Lindholms recept, så gott

6 Fanny, fannyskakburk:

skriven

Nu har jag frågestund i kakburken! Fråga om mig, om bakning, ja om allt! Nästan! Välkommen in!Kraaaamar Fanny!

Kommentera här: