Recept: GräddsmörkrämHär kommer receptet på en gräddsmörkräm som egentligen inte alls är sådär "smörig" som en vanlig smörkräm.
Det jag tycker att denna smörkräm absolut bäst lämpar sig för är att spackla tårtor, så den hamnar i tårt-kategorin. Den är len och smidig att arbeta med, och ger otroligt skarpa och fina kanter. När den får stelna till sig i kylskåpet en stund blir den lite hård och därmed väldigt "stabil" att arbeta med när man sedan skall täcka den med marsipan eller liknande.

Gräddsmörkrämen är väldigt, vädligt enkel att göra eftersom den huvudsakligen endast består utav två ingredienser. Detta recept uppskattas utav de flesta, stora som små. Gräddsmörkräm lämpar sig utmärkt till att spritsa cupcakes med, men också att spackla tårtor med och det blir ett perfekt underlag och finish. Den uppskattas utav de flesta, stoReceptet är i stor upplaga pg a att man behöver en hel burk sötad, kondenserad mjölk. Det går såklart också att halvera receptet  om du väljer att använva endast en halv burk sötad, kondenserad mjölk.


Gräddsmörkräm
~ räcker till att spritsa cirka 25-30 normalstora muffins eller till att spackla två normalstora tårtor

1 burk sötad, kondenserad mjölk
400-500 gram rumstempererat smör
1-2 tsk vaniljsocker (går att utesluta)

Gör såhär:
Skär det rumstempererade smöret i mindre bitar och lägg i en skål. Häll i en burk med sötad, kondenserad mjölk och vispa tills allt har blandats ordentligt (och konsistensen har blivit len och smidig). Smaksätt eventuellt med vaniljsocker.

Tips!
Du kan smaksätta gräddsmörkrämen med annat än vaniljsocker. Vill du ha en grädd-chokladsmörkräm, blanda i några matskedar kakao. Vill du ha kaffesmak på gräddsmörkrämen, blanda i några matskedar starkt kaffe (tänk på att den måste vara kall så att smörkrämen inte börjar "smälta"!). Det går också bra att använda essenser, prova dig fram för önskad smakstyrka. Färga din gräddsmörkräm om du vill.

1 Linda:

skriven

Gräddsmörkräm låter gott, skall ta och spara detta bland mina favoriter

2 Tårtspecialisten - svar till Linda:

skriven

Linda, det tycker jag absolut att du ska göra!

Men tänk på att använda äkta smör (inte margarin, blir inte gott), det är grejen! :}Kramar till dig!

3 Katherine:

skriven

Hej, jag är så imponerad! gud vad finna tårtor du gört, helt fantastika dekorationer, oooh jag vill lära mig också! Jag är också en mamma, lite äldre bara ;) Jag har 3 barn och bor i Västerås med barnet och man. jag brukar alltid baka tårtor hemma men jag är inte lika duktigt som du. Hälsingar och hoppas att du kan tipsa mig om var nånstans kan man lära sig alla tekiniker.

Katherine

4 Camilla:

skriven

Använder du en stor burk kondenserad mjök eller den lite mindre? Tack för svar!! Jag ska nämligen göra en doptårta och behöver ett bättre recept på smörkräm än det jag har nu. Mitt jag har kräver Crisco och den smakar väldigt mycket smör vilket gör tårtorna väldigt tunga. /Camilla

5 charlotta:

skriven

Köper man kondenserad mjölk i en vanlig mataffär? Isåfall, bland vilka varor brukar mjölken finnas, är det bland annan vanligt mjölk?

Kommentera här: