Recept: Cornflakeskakor

Här kommer ett riktigt smarrigt recept på de klassiska (för du har väl inte missat dem?) Cornflakeskakorna, de är väldigt goda och snabba att göra - rena barnleken... :}


 

Cornflakeskakor
~ 25-30 st

200 g smör
2 dl socker
2 dl sirap
2-6 msk kakao
3 dl kokosflingor
7 dl cornflakes

Gör såhär:

Lägg smör, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad gryta. Koka upp på medelvärme, och låt småputtra i cirka 3 minuter (så att  "smeten" tjocknar). Krossa cornflakes'en litegrann i en påse. Häll i cornflakeskrosset och kokos i smeten, rör om. Klicka ut smeten i små formar, ställ sedan in i kylskåpet.

Tips!
Jag gillar mina cornflakeskakor när det är lite extra chokladsmak i kakorna, men man kan ta mindre om man vill (så blir det mer "kolasmak" på dem). En del pappersformar behöver ibland smörjas med smält smör (vilket leder till att kakorna fastnar och man lätt får en massa papper i munnen), undersök kvalitéen på pappret innan du börjar. Är du osäker - smörj för säkerhetsskull!



 
 


Cupcakes för beställning

Förra veckan fick jag en "beställning" till ett gäng IKEA-arbetare. Det blev vaniljmuffins med hallon, toppade med White Chocolate Frosting.
God kombination för hungriga lagerarbetare, den har ju testats förr! ;}



 
 

Kakfatet kommer från Favoritsaker {länk} - Fotobord från Kaffebrus {länk} - Muffinsformar från Siluett Of Sweden {länk}

Mina tårtor

Ett urval utav bilder på tårtor jag gjort genom tiderna.

Ps! Allt på tårtorna är ätbart.




 






















Tårtor från 2009