Recept: Banankaka med glasyr
Här kommer mitt älsklingsrecept på en jättegod banankaka. Jag fullkomligt älskar den. Den är verkligen jättegod, och saftig. Glasyren är nog ännu bättre, liksom pricken över i:et. För bästa "effekt" och smak, strö gärna riven kokos över hela kakan när den är klar (och glasyren är utbredd). Om du vill ha perfekt skurna bitar; ställ kakan minst tre timmar i kylskåpet och skär sedan upp den. Absolut godast att äta när den är kall! (Som med alla kakor) 
:}
__________
Banankaka med glasyr
Glasyr
Gör kakan såhär:
Gör glasyren såhär:


__________
Banankaka med glasyr
4,5 dl socker
2 ägg
4 bananer
2 hg smält margarin
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
Glasyr
150 gr smält margarin
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör kakan såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål med gaffel. Smält margarinet. Häll i de mosade bananerna, mjölblandningen och det smälta margarinet i äggsmeten. Vispa försiktigt tills allt blandat sig ordentligt. Lägg i en smord och bröad bakform.
Grädda i 175 grader i cirka 30-45 minuter. Är du osäker så prova med en baksticka eller gaffel i mitten och se om den är färdiggräddad.
Gör glasyren såhär:
Smält smöret på låg värme. Så fort allt smör har smält, blanda i de övriga ingredienserna. Florsockret ska siktas över, gärna genom en finmaskig sil. Vispa glasyren lite med en ballongvisp eller liknande, om det klumpar sig.


skriven
Salam alikom jag gillar din blogg jättemycket men sen du bytte design har det varit svårt att läsa bokstäverna har vart lite för små. jättebra blogg annars keep it up