Recept: Cornflakeskakor

Här kommer ett riktigt smarrigt recept på de klassiska (för du har väl inte missat dem?) Cornflakeskakorna, de är väldigt goda och snabba att göra - rena barnleken... :}


 

Cornflakeskakor
~ 25-30 st

200 g smör
2 dl socker
2 dl sirap
2-6 msk kakao
3 dl kokosflingor
7 dl cornflakes

Gör såhär:

Lägg smör, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad gryta. Koka upp på medelvärme, och låt småputtra i cirka 3 minuter (så att  "smeten" tjocknar). Krossa cornflakes'en litegrann i en påse. Häll i cornflakeskrosset och kokos i smeten, rör om. Klicka ut smeten i små formar, ställ sedan in i kylskåpet.

Tips!
Jag gillar mina cornflakeskakor när det är lite extra chokladsmak i kakorna, men man kan ta mindre om man vill (så blir det mer "kolasmak" på dem). En del pappersformar behöver ibland smörjas med smält smör (vilket leder till att kakorna fastnar och man lätt får en massa papper i munnen), undersök kvalitéen på pappret innan du börjar. Är du osäker - smörj för säkerhetsskull! 
 


1 Lynn:

skriven

Jag brukar bara ha choklad (typ block) och cornflakes, men det här verkar ju mycket godare så det måste jag prova någon gång :)

2 Josefine:

skriven

Ohh var det såna som du hade på babyshowern? Jag missade ju dem

3 Tårtspecialisten:

skriven

Lynn, helt ärligt talat, så låter inte det där så jättegott... ;}

Du borde prova detta receptet, de är väldigt goda och busenkla att göra :}Kram!

4 Tårtspecialisten:

skriven

Josefine, neeej det var inte dem! Du förväxlar dem med snickerskakor, men de liknar varandra LITE grann... om det är en tröst för att du misstog dig? ;}

Hahaha.Vi får träffas snart, okej?Puss och kram <3

5 Helena:

skriven

De där kallade vi för "Snuskisar" när jag växte upp. Tror det var för att de var så söta, speciellt när vi tävlade om vem som kunde äta flest :)

Kommentera här: