Recept: White Chocolate Frosting


Här kommer ett recept på en underbar frosting med smak utav vitchoklad. Jag har också gjort en variant med mjölkchoklad istället för vitchoklad och det blev lika gott! Denna frosting är väldigt lätt att svänga ihop, men tänk på att köra smöret ordentligt tills det inte finns några klumpar kvar.




White Chocolate Frosting
~ 10 normalstora cupcakes

150 g smör
75 g vitchoklad (utav god kvalité, t ex Fazer)
150 g naturell färskost
4 dl florsocker

Gör såhär:
Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron. När allt har smält, ställ undan det och låt det svalna. Ställ smöret i rumstemperatur. Låt det bli lite mjukt. Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att allt blandas ordentligt. Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa sedan ut dem över dina cupcakes.

Tips!
Tycker du att frostingen är alldeles för mjuk i konsistensen? Ställ in den i kylskåpet en liten stund.. Då blir den lite hårdare och lättare att arbeta med. Tycker du istället att den är för hård i konsistensen? Ställ den då i rumstemperatur en stund.

1 Lisa:

skriven

Den frostingen har inte jag testat. Det måste jag ändra på! =)

2 Tårtspecialisten:

skriven

Lisa, det tycker jag absolut! Rekommenderar den av hela mitt hjärta :}

Kommentera här: