Tips! Gör dina egna chokladskålarNi har säkert sett att det på en del caféer och serveringar kan finnas chokladskålar, oftast fyllda med godsaker?
Häromdagen fick jag en del choklad över efter att ha använt min chokladfontän [läs mer om Chokladfontänten här], och man vill ju inte gärna slänga den chokladen som har blivit över.
Det är verkligen superenkelt (!) att göra sina egna chokladformar.Det här behöver du:
Pensel (använd en vanlig bakpensel för större bakformar)
Muffinsformar i valfri storlek
Choklad utav valfri smak

Såhär gör du:
Smält chokladen över vattenbad. När chokladen har smält ordentligt, låt den vila några minuter vid sidan utav spisen. (Då blir den lite tjockare, och mycket lättare att arbeta med). Ta en pensel och doppa i chokladen. Pensla muffinsformarna från botten och fortsätt uppåt längs med sidorna. Se till att pensla chokladen noga, ända upp till kanten. Försök att också pensla ordentligt in i de veckade kanterna.
Ställ muffinsformarna svalt, gärna i frysen (eller på balkongen nu i vinter). De stelnar inom några minuter.
Det kan hända att man behöver pensla muffinsformarna flera gånger, ifall chokladen har penslats på för tunt. För mig räckte det dock att göra proceduren endast en gång. :-)

Fyll dina färdiga chokladskålar med valfritt innehåll, t ex vispad grädde (eller glass), färska bär och ett myntablad på toppen.
 

Tips!
Du kan göra chokladskålar i mini-format genom att pensla ischokladsformar. Gör på samma sätt som ovan beskrivet, tänk bara på att använda en liten och mjuk pensel istället.
Det bästa är att man kan använda vilken choklad man vill, t ex polkagrischoklad eller något annat gott. :-)