Chokladfontän och färsk ananas

Nu var det ett bra tag sedan som jag använde min chokladfontän!

Men ikväll anordnade jag en tjejkväll här hemma, och sammanlagt var vi 8 personer som åt en god middag med tillhörande efterrätt.
Som vanligt när jag lagar mat, brukar jag köra på lite bufféstyle. Denna gången lagade jag mest pakistansk mat faktiskt, men det var uppskattat. Jag hade gjort en köttgryta (med potatis och färska korianderblad), kikärtscurry, biryani (kryddat ris), chapati (ungefär ett slags tunnbröd), papadums (friterade "kikärtschips"), sallad (med bl a bladpersilja, citron och torkad mynta) samt yoghurtsås (med citronskal, vitlök och färska myntablad). Till detta serverade jag också lite läsk, mammas hemgjorda svartvinbärssaft  och vatten. Det gick faktiskt åt ganska mycket utav mammas saft. Fast så gott som det är så förstår man ju varför... ^_^

Till "efterrätt" skulle vi ju, som tidigare bestämt, använda den härliga chokladfontänen.
Men jag hade också bakat lite cupcakes, som ingen för övrigt orkade smaka på ens. Det blev helt enkelt för mycket med choklafontänen. Muffinsen bestod utav kladdkaksmuffins, fyllda med hallongrädde samt dekorerad med chokladmousse och sugarpasteblommor.Jag gillar verkligen min chokladfontän, men det blir ju mest så att man bara använder denna trevliga manick när man är ett litet gäng (och helst bör man ju vara tjejer, vi älskar ju choklad mest utav alla...).

För att få bäst "flyt" på härligheten krävs att man helst använder 1 kg choklad, så att vara "ett litet gäng" är nog mer regel än undantag. För övrigt är det väldigt enkelt att använda chokladfontänen, och ananas smakar otroligt gott till! Det blir en helt perfekt smakkombination, smaklökarna befinner sig då - så gott som - i sjunde himlen.
Jag serverade också skivade bananer, "citronwafers" och kexrullar (såna man serverar till glass).

Gott var det, men efteråt hamnade vi allesammans i en ordentlig matkoma. Nadja blir ju lite extra "vild och galen" när hon är trött och mätt, hahaha. Well, för den delen har jag ju inte varit sämre. Ni vet hur det är när man är trött och skrattar åt allt, sånt som egentligen inte ens är kul?

Det är bäst att hålla sig undan då, tycker våran vän Lisa, hahaha.
Vi hade i alla fall en jättetrevlig kväll, kan inte säga annat.
Tack tjejer!

 
Ananas + smält choklad är smaskens! Men kladdigt blir det. Ilyas satt i mitt knä (på egen risk... ♥) och fick tyvärr några droppar choklad i håret. Lilla stackarn. Kladdigt blir det! Han verkade dock inte ha så mycket emot det, han tog snabbt ett kex och sa att han ville "doppa", hahaha.

Min nytvättade duk var tyvärr inte lika ren och belåten efter våran lilla chokladfest...

Kakfatet till cupcakes'en kommer från House Of Linnea [länk] - Kakafatet till ananasen kommer från C'est la vie [länk] - Chokladfontänen kommer från CoolStuff [länk]


1 Josefine:

skriven

Tack igen...!

Hade jättekul... =)

2 Tårtspecialisten - svar till josefine:

skriven

Tack detsamma! Vi ses snart igen :-)Kramar!

Kommentera här: