Recept: Chokladmoussé



Här kommer ett recept på en [kanske mindre?] klassisk chokladmoussé. Du bestämmer själv vilken
chokladsmak du vill ha. Vem har sagt att man måste göra en vanlig - och faktiskt ganska trist -mjölkchokladmoussé?
Prova dig fram med olika smakkombinationer, t ex med hjälp utav Geishachoklad, Dumlekolor eller varför inte Bounty?



Chokladmoussé
~ 4 portioner

360 gram valfri choklad (form utav en chokladkaka, eller chokladbitar)
6 dl grädde

Gör såhär:
Häll upp grädden i en kastrull, och sätt på medelvärme på spisen. Lägg i chokladen (om du använder en chokladkaka, dela den i bitar) i grädden och låt den smälta samman med grädden på svag värme. Den får absolut inTe koka, då förstörs moussén och det finns risk för att den inte går att vispa upp i efterhand.
Rör om i kastrullen då och då, annars riskerar chokladen att fastna/brännas vid i bottnen. Kontrollera att chokladen har smält helt. Täck sedan över kastrullen och låt den sedan stå i kylskåpet i minst 6 timmar, eller ännu bättre: låt den vila i kylskåpet över natten.
Vispa sedan upp chokladmoussén så som du vispar vanlig grädde.
Voila! Din chokladmoussé är klar.
Servera i fina glas.

OBS!
Det är mycket viktigt (!) att chokladmoussén får vila i kylskåpet i minst 6 timmar. Det går inte att fuska! Jag försökte "snabbkyla" den en gång i frysen, men det gick tyvärr inte så bra den gången.
Låter man inte chokladmoussén svalna helt kommer den att skära sig när man försöker att vispa den. Det resulterar i en ful, grynig (och ganska äcklig...) chokladgrädde.



Tips!
Servera gärna en vanlig chokladmoussé tillsammans med hallongrädde (för hallongrädde: Vispa grädde hårt, och tillsätt valfri mängd hallonsylt och lite vaniljsocker) och riven choklad.

1 Maria:

skriven

När du skriver grädde, ska det vara vispad grädde eller vispgrädde som är ovispad?

2 Maria:

skriven

btw, svara gärna i ett inlägg, kommer missa svaret om du svarar in kommentarsfälfet

3 diys.blogg.se:

skriven

Åh! Vackert ! :)

Vad har du för bakgrund när du fotat? :)

Kommentera här: