Tomtegröt till lunchIgår träffades jag och Nadja och hade en trevlig förmiddag tillsammans.
Vi började med att äta frukost, färka frallor från Bernard's (drive in-bageriet). Tidigare hade jag och min man varit på BVC med Ilyas, det var dags för honom att mätas och vägas. Den "lilla" parveln har vuxit nästan 7 cm på bara några månader. Nu är han 90 cm lång.

Lite senare frågade Nadja lite snällt om vi inte kunde äta tomtegröt. (Konstigt, det var bara några dagar sedan jag var hiskeligt sugen på tomtegröt). Först tyckte hon att vi skulle gå iväg och köpa färdig tomtegröt från affären, men jag totalvägrade. Tycker att färdig tomtegröt är ganska äckligt. Hemmagjort skall det vara!
Så vi gjorde tomtegröt här hemma. Cirka två timmar tog det sammanlagt, fast det kräver ju inte särskilt mycket tidspassning. Bara att koka upp gröten i två omgångar, och låta det stå och dra vid sidan utav spisen. Sedan är det i princip klart.

Åh, vad det satt fint med lite värmande gröt i magen!
Nu har jag också "lärt" mig att äta min gröt med en klick smör i (insisterat utav Nadja). Helt ärligt talat har jag nog aldrig haft smör i gröten tidigare. Bara mjölk, kanel och socker.
Men det blev faktiskt godare med en klick smör, det bröt av med lite sälta i det hela.
Fantastiskt gott med färsk gröt när man är lite frusen i kroppen!

Gillar ni tomtegröt?

 


Kanel och socker. Godaste tillbehören till tomtegröt! Kommer ihåg ett minne när jag var liten... tror morsan råkade hälla curry på sin gröt istället för kanel, HAHAHA!


Min gröt. Dock utan curry... ;-)

Kommentera här: