Tvåvåningstårta till 1-årig pojkeImorse gick jag upp klockan 07.00 och började att göra dagens tårta, en tvåvåningstårta till en 1-årings (Iliyan) födelsedagskalas. Tårtan beställdes ända ifrån Ulricehamn (mer än 1 timmes bilfärd), så jag hoppas att den klarade sig i bilfärden hem.
Att vispa fyllningarna, fylla och sedan spackla tårtan tog cirka 1 timme. Vispen till min kära hushållsassistent har gått sönder och är nu på lagning. Det hade säkerligen gått mycket snabbare om den bara hade fungerat! Nu fick jag göra allt för hand, lite jobbigt när man är "lyxlirare" och van vid sin assistent.

Tårtan var klar ungefär klockan 11.00, sammanlagt ägnade jag tre timmar (med en del avbrott, såklart) åt dekorationen. Det var verkligen jättekul att göra den här tårtan!
Det var bestämt, utav beställaren, att den skulle vara inspirerad utav en utav mina tidigare tårtor, en blå/vit våningstårta med prickar på. Beställaren ville dock ha en stor rosett längst upp. Och ja - det blev verkligen en stooor rosett! Rosetten är cirka 25 cm bred (lika bred som översta våningen) och 8 cm hög.
Tårtan skulle räcka till cirka 30 personer, men jag gissar att den räcker till ännu fler. Jag har en tendens att göra lite för stora tårtor.

En gång gjorde jag en tårta beräknat till cirka 40 personer, men den var så stor att ett dussin till kunde äta utav den. Well, man får väl mycket tårta för pengarna då, antar jag...? ^_^

 

 

När jag fotografera tårtan ställde jag den på köksbordet. Vågade inte ställa den på mitt fotobord, för jag var rädd för att den skulle vika sig. Tårtan var väldigt tung, den vägde nog uppemot 10 kg. Om inte mer.

Tårtans innehåll:
Ljus tårtbotten i hela tårtan

Första våningen:
Vaniljkräm
Mjölkchokladmoussé
Gräddsmörkräm


Andra våningen:
Vaniljkräm
Hallonmoussé/hallongrädde
Gräddsmörkräm

Tårtbrickan i guld kommer från Siluett Of Sweden [länk]

1 Emelie:

skriven

Men Åhh vad fin!!

2 Tårtspecialisten - svar till Emelie:

skriven

Tack tack! :-)

3 MM Cake Design:

skriven

Man ser att tårtan är gjort med kärlek så fantastisk snygg!

Jag undrar bara om den övärsta tårtan är 28 cm hur storär den som ligger under i omkrets. Jätte tackam för svar.

Gissar på 35 cm.

He he 10 kg 333 gr/pers. Tala on generositet! hoppas dem uppskatar det!

4 Sara Pettersson:

skriven

Sååå enormt söt tårta.

Jag är väldigt imponerad av din rosett, den ser helt perfekt ut. Jag gjorde min allra första rosett för någon vecka sedan och jag tyckte det var enormt pillrigt, så snyggt jobbat... :-D

5 hoda:

skriven

hej

jag undrar om jad kan beställa tårta till min sons födelsedag.

Kommentera här: