Tvåvånings prinsesstårtaFör några veckor sedan frågade en utav mina bästa kompisar mig om jag inte kunde göra en riktig "prinsesstårta" till en fest som hon skulle gå på. Festen skulle ha prinsesstema och helst skulle man vara utklädd till en prinsessa också. Min första tanke var att en riktigt rosa prinsesstårta skulle passa perfekt till det temat!

Jag använde verkligen allt som skulle kunna tänka sig att associera till en riktig prinsesstårta:

Flickfärger
Prinsesskrona
Blommor
Ätbara diamanter

Pärlband
Pärlemorkulor
Näsduk
(det är väl ändå lite "prinsessaktigt", visst?)

De ätbara diamanterna är helt fantastiska, de ser ut som "riktiga" diamanter men består i själva verket utav socker! Superfina, verkligen!Jag använde också två utstickare (som egentligen är till för att göra kakor) längs den nedre tårtottens sidor. Jag använde vanlig sugarpaste som jag pressade in i kakformarna, sedan klistrade jag fast dem på tårtan och satte dit pärlemorkulor längs kanterna på varje figur.

 

 
Sockerdiamanterna kommer från Festingen [länk] - Kakutstickarna kommer från Springerle [länk] - Tårtbrickan kommer från Siluett Of Sweden [länk]

Innehållet i tårtan bestod utav:
Chokladtårtbotten
Ferraribilar-fluff (en slags mousse, som smakar som ferraribilar)
Hallongrädde
Vaniljkräm

Besöksstatistik

Såhär såg besöksstatistiken ut för igår!

Vanligtvis brukar jag ha cirka 200 st unika besökare varje dag, men ni kan ju se antalet nu (den svarta lilla markerade rutan). Dock är det en sak som jag inte förstår... eller kanske något som jag har missuppfattat? Borde inte besöksantalet denna veckan ha ökat mer då. Jag menar, det antalet + de övriga veckans besökare?Förresten!
Glöm inte att kika in lite senare idag, för då ska jag lägga ut bilder på gårdagens våningstårta med prinsesstema! Den blev supersöt och för en gångs skull blev jag riktigt, riktigt nöjd! :-)

MONKI businessHäromdagen, i onsdags, gjorde jag 155 st mini-cupcakes till klädaffären MONKI's premiär (här i Jönköping). Själva butiken skulle öppna först dagen efter. 900 st besökare hade anmält sitt intresse för premiären, shit alltså! Snacka om att folk har längtat efter den klädaffären eller?
Jag levererade cupcakes'en vid fyratiden på eftermiddagen och det var fullt ös med anställda som planerade och förberedde vad som skulle fixas fram tills klockan 18.00, då premiären skulle börja. Jag fick se lite "back-stage" (höhö) eftersom jag följde med till personalrummet där vi skulle lämna cupcakes'en för sval förvaring.

Tyvärr (!) fick jag absolut ingen bra bild på mina cupcakes eftersom jag knappt hann ta någon bild hemifrån. Jag och min väninna fick för oss i sista stund att vi också skulle gå på premiären så att jag skulle kunna knäppa några bilder på mina cupcakes "in action". Men när vi kom dit var det fullproppat med folk både utanför och innanför. Vi stod och köade i kanske tio minuter innan vi tröttnade, haha.
Vi såg folk därinne äta utav mina cupcakes och det fanns inte många kvar. (Vilket ändå var ett gott tecken?) Så vi tänkte att det är inte lönt att köa så vi sket faktiskt i det. Några cupcakes skulle högst troligtvis inte finnas kvar så vi gick hem igen.

Nu väntar jag dock spänt på att butiksägaren ska skicka lite bider till mig som hon lovat. Det ser jag fram emot så att jag kan visa er dem sen! Bra va? :-)


I såna här små supersöta bägare bakades mini-cupcakes'en, med en diameter om 2 cm!