HavrebollarHavrebollar, mums!


Det var min favorit när jag gick på högstadiet, jag förknippar det starkt med kiosken som fanns där. Det var faktiskt första gången jag smakade en havreboll. På högstadiet alltså. Det blev även sista gången (tills för några dagar sedan...) som jag åt en havreboll, för sedan dess har jag inte hittat dem (Delicato's) någonstans.
Ibland gör jag mina egna havrebollar, och efter att ha låtit dem stå i rumstemperatur en kvart smakar de nästan identiskt (helt sant!) som Delicato's havrebollar. Hur bra som helst! 
För några dagar sedan blev jag lite sugen på göra havrebollar, så jag gick iväg till affären för att köpa ingredienser... men vad ser jag bland kakorna?! De har köpt in havrebollar. Det var på tiden, liksom? Min kompis, som jobbar i affären, trodde att de var nya i sortimentet, hahaha. Men det bevisar ju bara hur "sena" de har varit med att köpa in de goda grejerna!
Tror ni jag kunde avstå från att köpa en havreboll? Näää, just det... ^^

Till choklad- eller havrebollar tycker jag att det passar jättebra med att dricka något varmt, gärna kaffe. När jag dricker kaffe måste jag ha i en hel del grädde (ser ni hur ljust kaffet är, på bilderna?). Det är något som min storasyster har lärt mig. När man en gång har druckit sitt kaffe med grädde är det svårt att lägga av! Kanske inte helt nyttigt, men kaffet blir sååå himla gott... kittlar dödskönt i kistan!

Gillar ni havrebollar?
Brukar ni köpa dem i sådana fall, eller gör ni dem själva?

Om ni är sugna på att göra havrebollar, håll utkik här då receptet kommer inom kort...!

 

 

Kommentera här: