Recept: Chokladbollar från kioskenHär kommer receptet på de magnifika chokladbollarna som jag gjorde tidigare idag.
Namnet kommer utav att de smakar precis som "kiosk-chokladbollar", ett begrepp som jag själv inte varit helt bekant med. Den goda smaken går det dock inte att ta miste på! De är mycket mjukare, godare och saftigare än vanliga chokladbollar. Det jag gillar med dem är att innehåller O'boy istället för kakao. Det bidrar till en mildare smak utav choklad, verkligen supergott!
I fortsättningen kommer jag bara att göra chokladbollar utav det här receptet och inget annat. Prova själv så förstår du varför!Kiosk-chokladbollar
~ 25-30 st

150 g smör (eller margarin)
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4-6 msk O'boypulver
6 dl havregryn
½ dl mjölk
½ dl kaffe

kokos (att rulla chokladbollarna i)

Gör såhär:
Blanda smör tillsammans med socker, vaniljsocker och O'boypulver. Blanda gärna med en elvisp. Tillsätt mjölk och kaffe, samt slutligen havregrynen. Blanda igen tills smeten är slät och havregrynen smulats sönder. (Obs! Smeten ska vara ganska lös!) Ställ smeten kallt i frysen i cirka 30-40 minuter. Forma smeten till bollar och rulla dem sedan i kokos. Ställ sedan de färdiga chokladbollarna i kylskåpet.Tips!
Du kan byta ut O'boypulvret mot vilket chokladdryckspulver som helst. Det går jättebra att frysa in de färdiga chokladbollarna. Tänk då på att tina dem i kylskåpet och inte i rumstemperatur (de blir alldeles för mjuka och lösa i rumstemperatur).

1 Linda - Cupcakefluffan:

skriven

precis det receptet jag använt :-) fast dubbel sats, håller med om att det är för lite Oboy i "orginal" receptet, nästa gång skall jag göra som du och öka på mängden Oboy så blir de ännu mumsigare :-D

2 Magdalena:

skriven

Ser goda ut! Lägg gärna ut receptet på mithai bollarna här på hemsidan med...tack på förhand!

3 Sofia:

skriven

Gjorde dessa chokladbollarna idag och dom blev himmelskt goda! Tack för tipset!

4 Tårtspecialisten - svar till Linda cupcakefluffan:

skriven

Ja, receptet verkar vara populärt (och det förstår man ju varför...)!Det blev faktiskt mycket bättre med lite mera O'boy i smeten, prova det nästa gång!

5 Tårtspecialisten - svar till Magdalena:

skriven

Ja, just det! Det hade jag ju glömt bort helt och hållet. Ska verkligen försöka att få det gjort denna helgen!6 Tårtspecialisten - svar till Sofia:

skriven

Visst blev dem?! Jag älskar detta receptet!

7 tiza:

skriven

tack för tipset ^^,

provade i dag och det blev super gott :D

8 madde:

skriven

Väldigt goda! jag testade med lite mer Oboy och det blev super gott

9 Dana:

skriven

mumsiga!!!

10 Anonym:

skriven

smälter man smöret eller llåter man det vara?

Kommentera här: