Recept: Havrebollar

Här kommer mitt allra egna recept på havrebollar.
Sättet att göra havrebollar påminner väldigt mycket om hur man gör chokladbollar, så tänk "chokladbollar" så förstår ni ungefär hur man gör.
Mitt hemliga "knep" är att smälta en chokladkaka (utav vit choklad) i smeten, det blir mycket godare då!
Det är så förbaskat gott med havrebollar, så den som inte provar det här receptet begår ett stooort misstag... skojar inte! ^^



Havrebollar
~ 25 st

150 g smör (eller margarin)
1½ dl socker
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1½ msk O'boypulver
6 dl havregryn
½ dl mjölk
½ dl kaffe (det ska vara ganska milt kaffe!)
150 g vitchoklad

kokos (att rulla havrebollarna i)

Gör såhär:
Smält chokladen (viktigt att den smälter helt!) över vattenbad och låt den svalna.
Blanda smör tillsammans med socker, florsocker, vaniljsocker och O'bouypulver. Blanda gärna med elvisp. Tillsätt mjölk och kaffe, samt slutligen havregrynen. Blanda igen tills smeten är slät och havregrynen smulats sönder. Tillsätt den smälta chokladen och blanda igen. (Obs! Smeten ska vara ganska lös!). Ställ smeten kallt i frysen i cirka 30-40 minuter. Forma smeten till bollar och rulla dem sedan i kokos. Ställ sedan de färdiga havrebollarna i kylskåpet.

1 Linda - Cupcakefluffan:

skriven

Låter himla mumsigt med vit choklad i

2 Tårtspecialisten - svar till Linda cupcakefluffan:

skriven

Det blir det också, du borde helt klart prova!

3 Jennifer Jeffe:

skriven

Åh jag kommer också ihåg de där goda havrebollarna från AD tiden! Har inte heller ätit dom sen dess, ska hem genast och göra ett gäng;) Hoppas allt är bra med dig och illyas! puss och kram Jennifer

Kommentera här: