Bebisen är här!Hej, kära läsare! Hoppas att ni mår bra!

Här hemma har vi i alla fall en nykläckt liten familjemedlem som mår jättebra, riktigt pigg och nöjd! Som många utav er ju redan vet så förväntades vi få en pojke, vilket det ju också blev.
Våran lilla Hamza föddes i förrgår, den 27/4, cirka klockan 07.50. Hans födsel blev väl minst sagt ganska unik, för vi hann aldrig in till sjukhuset.
Förlossningsvärkarna kom väldigt plötsligt och lillen föddes i hissen i våran trappuppgång. Två-tre stycken kvinnor som arbetar på nedersta våningen i trapphuset kom till undsättning och assisterade oss under hela förloppet. De var helt utan erfarenhet, men verkligen fantastiska på att improvisera...! ;-)

Allting gick egentligen jättebra (om man nu får säga så, hehe...) och hela förloppet gick på cirka fem minuter. Därefter fick vi vänta på ambulansen i cirka 5-10 minuter, så jag är väldigt glad och tacksam att lilla bebisen var i fin form när han föddes! Tack vare att jag åt dadlar när jag började få mina värkar blev dem jättemilda, och detta gjorde antagligen också att förlossningen gick sådär snabbt. Mina värkar började cirka kl 05.00 på morgonen, och de var väldigt milda fram tills det att han föddes.

Jag kommer förstås att fortsätta uppdatera i bloggen med en massa sötsaker, jag har t om en hel del material liggandes i datorn som jag inte fått insatt ännu.
Men ni som är sugna på sötsaker kommer definitivt att få erat sötbegär stillat!

Stor kram till er!

KardemummabullarIgår gjorde jag lite kardemummabullar för att kunna läggai frysen. Det är så smidigt att ta fram dem när man får gäster, bara att lägga i micron några sekunder så är de som färska! Det jag alltid brukar göra när jag skall frysa in mina bakverk är att lägga dem nästan direkt i frysen efter att de är färdiggräddade. Det gör att de verkligen smakar färskt när man sedan tar ut dem, superbra!

Jag gjorde bullar med smak utav kardemummakärnor som jag krossat i en mortel. Använder man färdigmald kardemumma smakar det nästan ingenting, därför använder jag aldrig det. Sedan gjorde jag också bullar med smak utav vanilj- och kokos, som också är en stor favorit hemma hos oss! Det blev cirka 90-100 stycken bullar, både snurrade bullar och den "vanliga" varianten.

Vilken smak på bullar gillar ni bäst?

Finns det någon ovanligare variant som ni tycker om?

DadelbollarIgårkväll fick jag ett litet infall att prova att baka något gott, men samtidigt nyttigt! Nuförtiden har vi [nästan] alltid ett paket med dadlar hemma i kylskåpet. Kan ni gissa varför...?
Jo, jag är ju är nämligen - som de flesta utav er säkert redan vet - höggravid och har i dagsläget gått fyra dagar över tiden. (Lite trist kanske men det är bara att vänta in tills den rätta stunden är inne, helt enkelt..).
Varför vi har dadlar hemma är pg a att det är jättebra (!) att äta under förlossningen. Dadlar har många bra "effekter" i sig, bl a så har de en verkan som smärtstillar något enormt! Jag har hört från flera utav mina vänner och bekanta som berättat att de ätit dadlar under sina förlossningar och nästan inte alls haft ont, överhuvudtaget! Dessutom är dadlar mycket söta naturligt, och det ger ju jättebra med energi inför själva förlossningen. En dadel som man har stoppat i sig har förbränts i kroppen bara efter trettio minuter!

Så därför tänkte jag passa på (eftersom vi ju ändå har så mycket dadlar hemma...) att göra dadelbollar. Jag har tidigare läst om olika varianter utav både dadel- och fikonbollar, men jag tänkte passa på att göra en egen variant. Jag ville göra något som bara innehåller nyttigheter och naturliga ingredienser, så mina dadelbollar består bara utav färska dadlar, mald sötmandel + malda hasselnötter och lite kokosflingor.

Det blev faktiskt jättegott, alldeles lagom sött! Och det är ju så gott att dricka till ett glas kall mjölk...
Att man dessutom kan äta några extra med gott samvete, det gör ju inte heller saken sämre.