DadelbollarIgårkväll fick jag ett litet infall att prova att baka något gott, men samtidigt nyttigt! Nuförtiden har vi [nästan] alltid ett paket med dadlar hemma i kylskåpet. Kan ni gissa varför...?
Jo, jag är ju är nämligen - som de flesta utav er säkert redan vet - höggravid och har i dagsläget gått fyra dagar över tiden. (Lite trist kanske men det är bara att vänta in tills den rätta stunden är inne, helt enkelt..).
Varför vi har dadlar hemma är pg a att det är jättebra (!) att äta under förlossningen. Dadlar har många bra "effekter" i sig, bl a så har de en verkan som smärtstillar något enormt! Jag har hört från flera utav mina vänner och bekanta som berättat att de ätit dadlar under sina förlossningar och nästan inte alls haft ont, överhuvudtaget! Dessutom är dadlar mycket söta naturligt, och det ger ju jättebra med energi inför själva förlossningen. En dadel som man har stoppat i sig har förbränts i kroppen bara efter trettio minuter!

Så därför tänkte jag passa på (eftersom vi ju ändå har så mycket dadlar hemma...) att göra dadelbollar. Jag har tidigare läst om olika varianter utav både dadel- och fikonbollar, men jag tänkte passa på att göra en egen variant. Jag ville göra något som bara innehåller nyttigheter och naturliga ingredienser, så mina dadelbollar består bara utav färska dadlar, mald sötmandel + malda hasselnötter och lite kokosflingor.

Det blev faktiskt jättegott, alldeles lagom sött! Och det är ju så gott att dricka till ett glas kall mjölk...
Att man dessutom kan äta några extra med gott samvete, det gör ju inte heller saken sämre.

1 Anonym:

skriven

Synd bara att jag inte tycker om daddlar... Annars låter dom helt perfekta, kanske något för mig att äta efter snittet!

Håller tummarna på att bebisen snart är här!Kram Karin

2 emelie:

skriven

dom såg riktigt smaskiga ut, som äkta "chokladbollar"..

3 vicki:

skriven

sötnos, hur mår du? min mobil gick sönder för ett tag sen o alla nummer försvann så därför jag inte hört av mig! du kan väl smsa mig så jag får ditt nummer igen, vill ju träffa dig snart =) kramar vicki 0735-304846

4 Tårtspecialisten - svar till karin:

skriven

Åh, haha! Du får kanske "lära" dig att tycka om det då?Här hoppas vi också på att bebisen snart kikar ut. Idag är det prick 6 dagar över tiden (ja, man räknar verkligen dagarna...!).Stor kram!

5 Rebecca:

skriven

Hoppsan, man lär sig nåt nytt varje dag..!

Får hoppas bebis vill titta ut snart och att allt går bra för er! :)

6 Erica:

skriven

Oj oj! Galet att jag inte har hört något om dessa dadlar! Är i v.40+5 och har ingenting skett i natt så blir affären det första jag besöker imorgon!

Kommentera här: