Provsmakning inför bröllop

Här kommer alltså lite uppdatering från dagens provsmakning!
Ett jättetrevligt ungt par - blivande man och fru - kom på besök hemma hos mig (och Hamza, som också befann sig hemmaplan för tillfället) för att provsmaka två olika kombinationer utav cupcakes.
Alternativ ett bestod utav kladdkakemuffins med chokladmousse, toppad med gräddsmörkräm. Alternativ två bestod också utav kladdkakemuffins, men med hallongrädde (en syrlig variant) och vitchoklad-frosting. Tillsammans bestämde de blivande makorna (med min rådgivning, förstås) att de ville ha kladdkakemuffins med hallongrädde och marängsmörkräm.
Dekorationen till cupcakes'en kommer att bestå utav ett litet "skogstema", med guldsprayade blommor, duvor och gröna blad. Inte riktigt som cupcakes'en på bilderna nedan. Cupcakes'en som jag gjorde, dagen till ära, bestod utav lite olika slags dekoration som ett förslag till brudparet.
Bilder på några utav muffinsen i mängden...
1 Anonym:

skriven

hej hej jag har mailat dig, just so you know.:D

2 Lina:

skriven

Hej! Jag har ett problem som återkommer varenda gång jag gör cupcakes, spelar ingen som helst roll vilket recept jag följer. Det blir alltid samma sak. Mina cupcakes blir höga/toppiga, spruckna och får en hård yta. Varje gång. Jag har provat allt jag lösningar jag hittat;- minskat på bakpulvret (har halverat dosen, utan resultat)

- sänkt värmen på ugnen

- haft i mer mjölk

- gräddat i mitten av ugnenUTAN RESULTAT! Vad ska jag ta mig till? Jag hoppas verkligen att du vill ta dig tid att svara, för nu efter 10 misslyckanden under en vecka har jag ingen lust att prova längre, det känns rent värdelöst att fortsätta försöka. Skulle betyda riktigt mycket om du ville hjälpa mig lite. :)MVH Lina

3 Vanessa:

skriven

Hallongrädde och marängsmörkräm? Har du grädden på cupcakesen, eller bredvid? Det låter himla gott i alla fall :)

Kommentera här: