Rosa tårta med spetsbandHär kommer lite bilder på dagens tårta, en tårta till min mans kompis (och hans mammas 60-årsdag).
Jag fick fria händer med tårtan, men de ville att den skulle innehålla samma fyllning som tårtan jag gjorde hem till oss själva förra helgen (till "fredagsfikat"). Min mans kompis hade nämligen varit här då och hade smakat utav tårtan, antar att den gick hem...? Haha.

Jag tycker denna tårtan blev bra, men i efterhand kan jag tycka att det blev lite "too much" med vattengrejen på tårtan. Det passade liksom inte riktigt in, kanske? Jag hade dock nämligen lite blåfärgad sugarpaste kvar hemma från ett annat tillfälle, och jag tänkte att jag skulle göra mig av med den nu så att den slipper torka in och bli helt oanvändbar.

Jag tror dock att dem kommer att gilla tårtan ändå.

 


- Tårtbrickan kommer från Siluett Of Sweden [länk] -

Tårtan innehåller:
Ljus tårtbotten
Vaniljkräm/glasskräm
Färska, skivade jordgubbar + jordgubbsmousse
Grädde

Det blev lite dåliga (?) bilder idag (färgerna kommer absolut inte ut till sin rätt, de ser lite grå och "trista" ut på bilderna), men jag orkade inte korrigera ljussättningen... så ja: här har ni dagens trötta bilder!

Bananglass med valnötter och mjölkchokladBananglass är något som klingar perfekt i mina öron, då jag älskar det mesta som har med banan att göra. Jag älskar särskilt godisar som smakar banan, det är så himla gott men det är sällan man får tag i banangodisar som är halâl. Nästa vecka ska jag dock göra en tårta som bl a skall innehålla skumbananfluff (en halâl-variant förstås, det finns "skumbananer" som innehåller agar-agar istället för gelatin) till Ilyas 2-årskalas den 5:e mars. 
Det ska [förhoppningsvis] bli en spännande tårta, men mer säger jag inte... det får ni se då istället! ;-)

Efter att ha gjort dagens tårta (fick beställningen sent igår kväll) åt min mans kompis (hans mamma som fyller år) så slängde jag i en "bananglassröra" i min glassmaskin.
Det var alldeles för länge sedan som jag gjorde glass, tyvärr, men jag har varit alldeles för trött och lat senaste tiden för att orka ta tag i det. Jag har dock fantiserat om många olika glassorter/kombinationer som jag skulle vilja göra, men när jag såg receptet på bananglass med valnötter och choklad hos Cupcakesfluffan [länk] så kunde jag inte låta bli. Att den dessutom innehöll valnötter (som jag älskar!) och mjölkchoklad gjorde ju inte saken sämre. 

 


Bananglass (med riktiga bananer i!), med valnötter och mjölkchoklad. Innan servering tog jag lite choklad och rev med rivjärnet, och strödde över.

Om det är en ursäkt nog att äta glass (förutom att vara höggravid, haha) så har jag lite ont i halsen, och då passar det ju bra med svalkande glass.

Det är faktiskt skitbra att äta glass när man har ont i halsen, visste ni det?

Rågkakor och bakmaskintävlingI morse provade jag att baka rågkakor, ett lättbakat bröd som påminner om tekakor fast mycket "nyttigare" i både smak och konsistens.
Rågkakorna innehåller - som de låter - just en stor mängd rågmjöl. De innehåller också en matsked kummin (i form utav hela frön) som ger brödet en lite annorlunda, kryddig smak. Jag hällde på lite extra, och frågan är om det kanske blev en för stark smak. Men helt ok ändå enligt min mening.
När vi handlade för några dagar sedan var det meningen att vi skulle få hem en påse med grovt rågmjöl (detta är supergott att göra gröt på, värsta nyttigt och jag älskar det) men vi fick med fel påse hem, med finmalet mjöl istället. Det går förstås bra att göra rågmjölsgröt på det ockå, men jag gillar inte konsistensen då jag tycker att den blir alldeles för lös för min smak.

Jag har blivit väldigt sugen på att börja göra mitt egna bröd senaste tiden, det är ju faktiskt ganska enkelt har jag upptäckt. Inte alls särskilt krånligt.

   


- Den söta paviljongen i zink kommer från Albertine.se [länk] -

Något som också får mig att bli lite extra peppad vad gäller att baka bröd, är att jag igår fick ett mail om att jag blivit utvald till en bakmaskintävling som PHILIPS har anordnat. Det innebär att jag kommer att få en bakmaskin (alltså en sådan som man tillverkar degar och bröd i) hemskickad som jag sedan också kommer att få behålla.
Bakmaskinen (eller brödmaskinen kanske man skall säga?) har en massa roliga funtkioner och inställningar. Bl a så kan man bara hälla i ingredienserna (till valfritt brödrecept) i brödmaskinen och ställa in en timer.
Vet man att man t ex skall vakna klockan 10.00 så kan man ställa in maskinen så att den mixar, jäser och gräddar brödet så att det är helt klart tills bestämd tid. Tänk er att vakna och ha nygräddat bröd till frukost, utan att man egentligen har gjort ett smack! Det är bara att sova på saken... ;-)

  Bara för detta känner jag mig ju lite extra sugen på att göra bröd i fortsättningen, haha. Vi får se vad det ger för resultat. Kanske är det inte lika bra som att göra i ugn, men det får tiden utvisa i sådana fall.