Bananglass med valnötter och mjölkchokladBananglass är något som klingar perfekt i mina öron, då jag älskar det mesta som har med banan att göra. Jag älskar särskilt godisar som smakar banan, det är så himla gott men det är sällan man får tag i banangodisar som är halâl. Nästa vecka ska jag dock göra en tårta som bl a skall innehålla skumbananfluff (en halâl-variant förstås, det finns "skumbananer" som innehåller agar-agar istället för gelatin) till Ilyas 2-årskalas den 5:e mars. 
Det ska [förhoppningsvis] bli en spännande tårta, men mer säger jag inte... det får ni se då istället! ;-)

Efter att ha gjort dagens tårta (fick beställningen sent igår kväll) åt min mans kompis (hans mamma som fyller år) så slängde jag i en "bananglassröra" i min glassmaskin.
Det var alldeles för länge sedan som jag gjorde glass, tyvärr, men jag har varit alldeles för trött och lat senaste tiden för att orka ta tag i det. Jag har dock fantiserat om många olika glassorter/kombinationer som jag skulle vilja göra, men när jag såg receptet på bananglass med valnötter och choklad hos Cupcakesfluffan [länk] så kunde jag inte låta bli. Att den dessutom innehöll valnötter (som jag älskar!) och mjölkchoklad gjorde ju inte saken sämre. 

 


Bananglass (med riktiga bananer i!), med valnötter och mjölkchoklad. Innan servering tog jag lite choklad och rev med rivjärnet, och strödde över.

Om det är en ursäkt nog att äta glass (förutom att vara höggravid, haha) så har jag lite ont i halsen, och då passar det ju bra med svalkande glass.

Det är faktiskt skitbra att äta glass när man har ont i halsen, visste ni det?

1 Sabina:

skriven

Det där lät så himla gott!! :)

2 johanna/Hogge:

skriven

Ser gott ut :)

3 LIENE:

skriven

Det är så konstigt att det finns olika teorier om glass när man har ont i halsen:O min mamma fick reda på av en sångspecialist eller vad han nu var att man INTE ska äta glass när man är sjuk och om man är sångare.

Enda gången glass hjälpte mig vid förkylning på riktigt var faktiskt när halsont gick enda ner till brösten på mig. Efter glass gick det över.

Annars så älskar jag glass:D

4 Simone:

skriven

Åh jag gjorde en chokladtårta med skumbananfyllning till min kärna mor som fyllde år, och OJ vad poppis den blev! :D

Kommentera här: