Morotsscones i muffinsplåtIgår var jag lite extra morgonpigg (tack vare min son som fick för sig att gå upp klockan åtta på morgonen...) och fick då för mig att jag skulle baka morotsscones.
Receptet hittade jag [här] men jag korrigerade det litegrann och tillsatte ostkuber i smeten och riven ost på toppen. Osten ovanpå blev helt krispig och scones'en luktade helt underbart när de var nygräddade! Det var verkligen jättesmidigt att göra dessa scones (liksom de flesta andra varianterna, egentligen). Alla ingredienser är dessutom sådant som man nästan alltid har hemma, och smeten rörde jag ihop på mindre än fem minuter. Och efter det skulle de gräddas i 10-12 minuter och sedan var våran frukost alltså klar.

 Morotsscones'en är ju som sagt scones, men jag tyckte ändå att de blev som en blandning utav matmuffins och scones. Det var riktigt gott att dela på ett bröd och äta tillsammans med smör tillsammans med en skiva ost! 


- Muffinsformarna kommer från Siluett Of Sweden [länk] -

1 Linda:

skriven

Det låter gott! Smidigt att göra i muffinsformar! Jag har en variant med skinka i och ost och oregano på toppen, perfekt som utflyktsmat. :-)

2 Milis - Tårt-, mamma- o "viktblogg".:

skriven

Ser sjukt goda ut! Måste testa!

3 Yasemin:

skriven

Åhh vad kul att du testade dem :) Dina blev jättehöga och fina. Och gott med mer ost. :) Ska göra mina i muffinsformar nästa gång också.

Kommentera här: