Rågkakor och bakmaskintävlingI morse provade jag att baka rågkakor, ett lättbakat bröd som påminner om tekakor fast mycket "nyttigare" i både smak och konsistens.
Rågkakorna innehåller - som de låter - just en stor mängd rågmjöl. De innehåller också en matsked kummin (i form utav hela frön) som ger brödet en lite annorlunda, kryddig smak. Jag hällde på lite extra, och frågan är om det kanske blev en för stark smak. Men helt ok ändå enligt min mening.
När vi handlade för några dagar sedan var det meningen att vi skulle få hem en påse med grovt rågmjöl (detta är supergott att göra gröt på, värsta nyttigt och jag älskar det) men vi fick med fel påse hem, med finmalet mjöl istället. Det går förstås bra att göra rågmjölsgröt på det ockå, men jag gillar inte konsistensen då jag tycker att den blir alldeles för lös för min smak.

Jag har blivit väldigt sugen på att börja göra mitt egna bröd senaste tiden, det är ju faktiskt ganska enkelt har jag upptäckt. Inte alls särskilt krånligt.

   


- Den söta paviljongen i zink kommer från Albertine.se [länk] -

Något som också får mig att bli lite extra peppad vad gäller att baka bröd, är att jag igår fick ett mail om att jag blivit utvald till en bakmaskintävling som PHILIPS har anordnat. Det innebär att jag kommer att få en bakmaskin (alltså en sådan som man tillverkar degar och bröd i) hemskickad som jag sedan också kommer att få behålla.
Bakmaskinen (eller brödmaskinen kanske man skall säga?) har en massa roliga funtkioner och inställningar. Bl a så kan man bara hälla i ingredienserna (till valfritt brödrecept) i brödmaskinen och ställa in en timer.
Vet man att man t ex skall vakna klockan 10.00 så kan man ställa in maskinen så att den mixar, jäser och gräddar brödet så att det är helt klart tills bestämd tid. Tänk er att vakna och ha nygräddat bröd till frukost, utan att man egentligen har gjort ett smack! Det är bara att sova på saken... ;-)

  Bara för detta känner jag mig ju lite extra sugen på att göra bröd i fortsättningen, haha. Vi får se vad det ger för resultat. Kanske är det inte lika bra som att göra i ugn, men det får tiden utvisa i sådana fall.

1 Caroline:

skriven

Vad kul att du fått en bakmaskin! Av bra märke dessutom:)

2 maya:

skriven

åh det såg gott ut!bakmaskinen är verkligen fräckt, man vaknar till doften av nybakad bröd...gaah, härligt!

3 Linnea:

skriven

Bröd är så kul att baka!

Mysigt är det också!

4 Christian Louboutin Shoes Sale:

skriven

Spring is coming, the your shoe ark is there ready to a pair of shoes for the beauty of spring? No, it doesn't matter, small make up today brought 2012 chun xia popular <a href="http://www.goodclshoes.com/16-christian-louboutin-sandals"> Christian Louboutin Sandals</a> , suitable for OL people commute or dating will wear take a's annual "house daughter adult party" in Paris klein wong held hotel, 24 bits from 12 countries a noble daughter here into official involved high society, macau casino king Stanley granddaughter <a href="http://www.goodclshoes.com/17-christian-louboutin-slingbacks"> Christian Louboutin Slingbacks</a>, the daughter of HeChaoXian Ariel Ho-Kjaer because youngest, bear Paris fashion week 2012 qiu dong street trends, old soil of the cotton socks match on sandals also can wear a fashion sense. The small make up together and beautiful to look at Europe and the moist person new tees street, how to have fashionable attitude <a href="http://www.goodclshoes.com/19-christian-louboutin-wedges"> Christian Louboutin Wedges</a>

5 Mrs. Coskun :

skriven

Vill bara säga att jag vart så stolt när jag såg att en muslimah deltog i baktävlingen att jag var tvungen att dela ditt bidrag på min FB :)

Må Gud vare med dig syster <3

Kommentera här: