Recept: Amerikanska chokladmuffinsIdag fick jag lust att baka helt vanliga vhokladmuffins (inga cupcakes, alltså). Jag måste säga att det var väldigt, väldigt länge sedan som jag gjorde just detta. Det är svårt att låta bli att köra hela "racet"  ut när man ändå har tagit sig tid att göra en plåt. Men för en gångs skull tänker jag låta dem vara, precis som de är.

När man "bara" skall baka muffins (sådär helt naturella) så tycker jag att man ska använda ett riktigt bra recept som ger vackra muffins! En del muffinsrecept har ju faktiskt en tendens att ge muffins som blir ganska fula. Amerikanska recept tycker jag brukar ge jättefint resultat. Så här har ni en riktig amerikansk variant, som innehåller olja istället för smör. Någon elvisp behöver man heller inte släpa fram, eftersom man vispar för hand med en ballongvisp istället.


Amerikanska chokladmuffins
~ 12 normalstora (eller kanske lite större...) muffins

4 dl vetemjöl
2,75 dl socker

3 ägg

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl mjölk
1,5 dl olja

+ eventuellt också 100-200 g hackad choklad utav valfri sort (kan uteslutas)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål. Blanda gärna med gaffel så att allt blandas riktigt ordentligt. Blanda i mjölblandningen tillsamamns äggsmeten, rör om tills allt har blandats ordentligt. Tillsätt eventuellt hackad choklad i smeten (eller strö över efter att du har klickat ut smeten i muffinsformar). Grädda i mitten utav ugnen i cirka 15 minuter.

 


- Muffinsformarna kommer från Siluett Of Sweden [länk] -