Kladdkaka [deluxe] med marsipan och vitchokladNi vet ju att jag var i Stockholm häromdagen på en bloggträff och fick träffa stjärnkocken Mattias Larsson. Han lagade en massa goda tilltugg i en micro från Whirlpool (som jag nu har hemma, sedan i måndags... yes!), och däribland gjorde han också en fantastiskt god kladdkaka. Det tog bara 6-7 minuter, sedan var den färdiggräddad. Det går så snabbt tack vare att micron har en massa härliga och effektiva funktioner, bl a "crisp" för tillagning utav diverse kakor och bakverk. Perfekt för mig alltså som är en riktig bake'oholic. Micron är väldigt liten och nätt men den får ändå plats med precis lika mycket som i en "vanlig" micro.

Jag gillar kladdkaka (vem gör inte det...?) men det har liksom känts lite överskattat på något sätt. Eller, jag har liksom inte känt mig taggad att baka en kladdkaka när det väl är dags. En helt vanlig kladdkaka tar för mig minst 20 minuter att tillaga i ugnen, om inte uppemot 30 minuter, t om. Då känner man att man likaväl kan baka något annat för det besväret.

Men jag måste säga att jag blev väldigt sugen på att testa att göra en kladdkaka i micron. Sagt och gjort.
Gjorde min egen version utav kladdkaka, då jag blandade i allt möjligt som fanns hemma i skafferiet. Jag rev lite marsipan och hackade vitchoklad och lade i smeten. Chokladen blev liksom lite krispig (nästan som karamelliserad) efter att kladdkakan var färdiggräddad. När den legat en natt i kylskåpet var den sådär lagom hård, och seg! Helt underbart! Precis SÅ skall en kladdkaka vara för mig.

Till kladdkakan serverade jag hallongrädde, denna gången med frysta hallon (och som vanligt i min hallongrädde; lite hallonsylt) som gör att grädden blir mer syrlig än söt. Passar perfekt till en sån söt dessert som kladdkaka, som många gånger annars kan bli lite väl mäktig!
Som om detta inte var nog, hällde jag över lite överbliven vaniljsås (sedan ett par dagar innan, lika bra att göra sig av med det som bara står och skräpar), och strödde över frysta hallon och björnbär. Och lite riven vitchoklad. Värsta desserten alltså, men åh så gott det var...

   

Nu har jag börjat äta vaniljyoghurt tillsammans med halvtinade hallon och björnbär. Jag fick liksom mersmak för det där när jag åt kladdkakan. Fast vaniljyoghurt tillsamamns bär är väl snäppet nyttigare... ;-)

Kommentera här: