Recept: Kladdkaka [deluxe] med marsipan och vitchoklad



Här kommer receptet på kladdkakan som jag gjorde häromdagen.
Det är fantsatiskt god med marsipan och vitchoklad i smeten. Man kan ju förstås tillsätta någon annan slags choklad, om man hellre vill det. Det bästa med kladdkakor är att man kan blanda i allt möjligt "tjaffs" och det blir ändå ett bra resultat. Tänk hasselnötter, valnötter och choklad. Vilka fantastiska kombinationer man kan skapa med hjälp utav fantasin (och vad förrådet tillåter...). Kladdkakor är ju nästan som gjorda för att varieras i det oändliga, håller ni inte med...? :-)



Kladdkaka [deluxe] med marispan och vitchoklad
~ 8-12 portioner (beroende på hur stora bitar man skär)

50 g smör
2 st ägg
3 dl socker
½ dl matolja (t ex rapsolja eller solrosolja)
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker (eller ½ tsk äkta vaniljpulver)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50-75 g marsipan
50-75 g vitchoklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, cirka 24-28 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst (tills det blir vitt och luftigt). Smält smöret och blanda sedan ner det tillsammans med matoljan i äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker/vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål. Blanda gärna med gaffel (så blir det mer ordentligt). Riv marsipanen med ett rivjärn, eller hacka i mindre bitar och tillsätt i smeten. Hacka även i lite vitchoklad. Häll över smeten i bakformen och grädda i mitten utav ugnen i cirka 25-30 minuter.
När kakan har kallnat, servera gärna tillsammans med lättvispad grädde.



Tips!
Kakan smakar nog godast efter en natt i kylskåpet.
Servera gärna tillsammans med "bärgrädde". Gör en enkel hallongrädde genom att vispa grädde hårt, och tillsätt sedan valfri mängd hallonsylt och frysta hallon. Vispa tills konsistensen är jämn. Ju mer frysta hallon, desto syrligare blir det! Supergott till en riktigt sötsliskig kladdkaka!
Tänk på att du kan variera grädden med hjälp utav andra sylter och bär, t ex:

Blåbärsgrädde: Vispad grädde, blåbärssylt och frysta blåbär.
Jordgubbsgrädde: Vispad grädde, jordgubbssylt och färska jordgubbar (inte särskilt gott med frysta gubbar...)
Björnbärsgrädde: Vispad grädde, björnbärssylt och frysta björnbär.

1 Bakverk och Fikastunder..:

skriven

Mmm vad gott det låter!

2 Linda - Cupcakefluffan:

skriven

så gott det ser ut och vilken härlig bild

3 Stina:

skriven

åhhh vad gott! :)

4 MMCakeDesign:

skriven

förtjännar verkligen att kalas deluxe, på bilden i alla fal.

5 Viktoria-Pinkpastry:

skriven

Åhh den här låter det som om man måste pröva!

6 Viktoria-Pinkpastry:

skriven

Åhh den här låter det som om man måste pröva!

7 Anonym:

skriven

Åhj... jag blir alltid så sötsugen när jag är inne på din blogg ^^

8 LIENE:

skriven

Mums, det här låter mega gott!

9 Jenny.:

skriven

Shit har jag hamnat i himlen ??!!

Kommentera här: