Sommarpaj med jordgubbar och rabarberIdag är första gången i mitt liv som jag (hör och häpna) gör egen paj med jordgubbar och rabarber! Rabarber har jag dock använt förr i olika pajer, men aldrig jordgubbar. Jordgubbarna kommer från mamma och pappas trädgård. Igår skördade jag mer än tre liter jordgubbar. Hur lyxigt är inte det?

Rabarberna kommer dessutom från min storasysters trädgård. Hon har otroligt mycket rabarber och det är hennes rabarber som finns i en del mataffärer runtomkring Allingsås-trakten.

Jag gjorde en hederlig smulpaj (med min "hemliga" ingrediens, som alltid: extra mycket smulor... supergott!) med hjälp utav våra familjeodlade frukter. Självklart serverade jag vaniljsås till. Med vaniljsås tycker jag att alla slags pajer blir mycket, mycket godare! Därför öser jag på med detta lite extra när jag äter min paj. Kan bara konstatera att denna pajen blev jättegod. Tack vare rabarbern blev den lite syrlig, och det tycker jag känns jättefräscht såhär på sommaren. En riktig sommarpaj, m ao!

Hur äter ni helst eran paj?
Med vaniljsås, glass? Eller kanske någonting annat gott...?

 
"Herbs"-planteringslådan kommer från Magasin Krantz [länk]

 


Visst ser det smarrigt ut?