Amerikanska pannkakor



För några veckor sedan var jag riktigt morgonpigg och fick då en idé om att göra amerikanska pannkakor till frukost. Detta gjorde jag första gången för några år sedan då jag fortfarande bodde hemma hos mina föräldrar.
Denna gången serverade jag pannkakorna tillsammans med en klick smör och karamellsås (det kanske inte låter så gott, men det var faktiskt helt okej...), för tyvärr hade vi ingen klassisk lönnsirap hemma. Några färska hallon fick också vara med.

När jag gillar någonting brukar jag oftast göra det flera gånger. Amerikanska pannkakor har jag ju som sagt provat att göra en gång tidigare, och jag tänkte för mig själv (medans jag gräddade pannkakorna) varför jag inte gjort dem mer än en gång...? Ärligt talat så kom jag inte ens ihåg anledningen, men nu vet jag. Amerikanska pannkakor är väl egentligen sådär, tycker jag. Eller så har jag absolut inte hittat det perfekta receptet. Amerikanska pannkakor smakar lite för konstgjort och jäst (antagligen tack vare bakpulvret), enligt mig.

Någon som kan ett perfekt, och riktigt gott recept på amerikanska pannkakor?

   
En massa färska hallon passar gott till...!







1 Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa:

skriven

Jag har det perfekta receptet!

1 ägg

3 dl filmjölk

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 msk socker

½ tsk salt

50g smör (smält)

dom blir sååå goda!

2 Coquina:

skriven

Ser jättesmarrigt ut, och din cherry chocolate cake såg snäppet ännu godare ut, vad duktig du är :) Vill tipsa om en sommartävling jag har på min matblogg, vore jätteskoj om du ville vara med och tävla :)

3 Ebba:

skriven

Jag vet inte om det är perfekt, men det hade varit kul om du provade detta:

2½ dl mjöl

1 tsk bikarbonat

2 msk socker

1 krm salt

2 tsk vaniljsocker

2½ dl mjölk

2 msk smält smör

1 ägg

+ smör till stekning

+ florsocker att pudra dem med efteråt



Inte för söta, fast dem smakar inte konstgjort ;)

4 Ellen:

skriven

Har testat en hel del pancakes recept, och tycker ABSOLUT att detta är det bästa:



5 dl mjölk/filmjölk


100g smält smör


2st ägg, delade


4,5-5 dl vetemjöl


3 msk strösocker


2 tsk bakpulver


1 tsk bikarbonat


2 tsk vaniljsocker


1 krm salt


1. Rör ihop de torra ingredienserna.

2. Blanda i filmjölk, olja och äggulor och rör ihop.

3. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd (inte vispa) ner det i smeten.

4. Stek i smör.



Viktigt är också att man breder ut pancakesen lite när man klickat smeten i stekpannan så de inte blir för tjocka, för smeten är väldigt trög och flyter inte ut så mycket av sig själv. Testa att blanda blåbär, mosad banan eller lite hackad choklad i smeten, supergott! Det minskar den "konstgjorda" smaken lite tycker jag :)

5 REBECCA:

skriven

snygg blogg! :)

Kanske du har lust att följa varandra via bloglovin, som ett bloglovin-byte? kramar <3

6 REBECCA:

skriven

snygg blogg! :)

Kanske du har lust att följa varandra via bloglovin, som ett bloglovin-byte? kramar <3

7 Maria:

skriven

Men ååh vilken blogg du har! Hihi, blir så himla tårtsugen :) Underbara bilder.

8 Tårtspecialisten - svar till allesammans:

skriven

Tack alla ni som har bidragit med recept!



Och tack alla ni andra för era fina kommentarer! Det gör mig glad! :-)



Malin

9 Linda:

skriven

Testa det recept som jag brukar använda: http://sweetsweettreat.blogspot.com/2011/06/amerikanska-pannkakor-med.html

10 Erica:

skriven

Amerikanska plättar



1ägg

2,5 dl mjölk

2,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 msk socker

1 mtk smält smör

En nypa salt



Ska stekas i en torr teflonpanna. Har en pojk hemma som älskar plättarna så ibland fin river jag i lite morötter också :) super gott recept.

11 Inez:

skriven

Jag är ett enormt fan av USA och deras frukostar, och eftersom att jag är helt fascinerad av amerikanska pancakes har jag blivit något av en mästare med receptet i huvudet ;)



5 dl mjöl

3 tsk bakpulver

3 msk socker

1 tsk salt

3 ägg

50 g smält smör/margarin(personligen föredrar jag faktiskt margarin)

2 dl+en skvätt mjölk



Rör ihop det torra med en visp, och vispa sen ihop allt blött.

HÄR ÄR SUPERKNEPET: Ta en slickepott och tryck upp de torra ingredienserna mot väggarna på skålen, så att det blir en brunn. Häll sedan i det blöta, och arbeta snabbt ihop allting. Smeten ska vara klumpig, det är något min amerikanska värdmamma lärde mig! Allt ska vara täckt av smet, men mjölklumpar ska fortfarande finnas! Jätteviktigt, och hemligheten till perfekt fluffiga pancakes.

Sen gräddar jag med flytande smör och serverar med lönnsirap och en klick smör som får smälta på toppen av dina perfekta pancakes. :) De är redo att vändas när det är många spruckna bubblor på toppen!

Kommentera här: