Choklad- och kaffeglass



I söndags hade jag många äggulor på lager. Det var rester från flera äggvitor som jag använt till en marängkräm några dagar innan. Varje gång jag får äggulor (eller äggvitor också, för den delen...) så gör jag hemmagjord glass! Det är det som är det praktiska med att ha en egen glassmaskin hemma.

För det mesta när jag gör glass så försöker jag att prova någon ny variant. Denna gången föll valet på att göra en chokladglass, som jag dessutom smaksatte lite med kaffe. Det blev alltså en choklad- och kaffeglass, gott men mäktigt! Jag använde kanske lite för mycket kakao i mitt recept, men det kan man väl - å andra sidan - knappast få för mycket utav, eller...? Jag kan faktiskt bli illamående (plus få lite huvudvärk, t om) utav för mycket kakao, är jag den enda som har det så?

 
Choklad- och kaffeglass med vitchokladsås, karamellsås och körsbär. Karamellsås, chokladdekorationer och dessertkex kommer från Femtorp [länk]

 


Gott, men såhär mycket orkar jag inte äta just nu.