Choklad- och kaffeglassI söndags hade jag många äggulor på lager. Det var rester från flera äggvitor som jag använt till en marängkräm några dagar innan. Varje gång jag får äggulor (eller äggvitor också, för den delen...) så gör jag hemmagjord glass! Det är det som är det praktiska med att ha en egen glassmaskin hemma.

För det mesta när jag gör glass så försöker jag att prova någon ny variant. Denna gången föll valet på att göra en chokladglass, som jag dessutom smaksatte lite med kaffe. Det blev alltså en choklad- och kaffeglass, gott men mäktigt! Jag använde kanske lite för mycket kakao i mitt recept, men det kan man väl - å andra sidan - knappast få för mycket utav, eller...? Jag kan faktiskt bli illamående (plus få lite huvudvärk, t om) utav för mycket kakao, är jag den enda som har det så?

 
Choklad- och kaffeglass med vitchokladsås, karamellsås och körsbär. Karamellsås, chokladdekorationer och dessertkex kommer från Femtorp [länk]

 


Gott, men såhär mycket orkar jag inte äta just nu.

1 Emelie:

skriven

Ahm. Jag har verkligen insett att jag är en glass-älskare, speciellt på sommaren. Som den är eller med kaksmulor eller varför inte till mammas paj <3 glass i stora lass tack.

2 Stina:

skriven

Hej tjolahopp! Härligt god glass såg det minsann ut... nu är det någon månad sedan jag gjorde glass. Här går det åt så otroligt mycket på studs, tur man har glassmaskin som sagt.

Ska nog göra igen någon dag känner jag :)Hoppas allt är bra hos dig, och att midsommarn blev mysig och skön.Ta hand om dig!Kram Stina

3 Anna:

skriven

Supersmarrigt verkar det där!

4 Johanna:

skriven

Å jösses!! Allting ser ju supersmarrigt ut!!!

5 Emelie - PT & kostrådgivare:

skriven

jag döööör så gott det ser ut!! Vitchokladsås? Det måste vara hur gott som helst!

6 Ida we:

skriven

Ahh, karamellsåsen glittrar! I'm amazed :DSer gott ut förövrigt :)

7 malin:

skriven

hej. Har du handlat från femtorp? Har dom dyra priser eller är dom helt okej? vad handlade du och hur mycket kostade det? Skulle jätte gärna vilja handla därifrån men är så osäker eftersom jag inte vet hur dyrt det är. Tacksam för svar :)

Kommentera här: