Recept: Syrlig lingongrädde



Här kommer ett recept på syrlig lingongrädde, ett recept jag i skrivandes stund aldrig har testat men som jag misstänker är jättegott! Lingongrädden innehar samma princip som tidigare gräddmousser jag lagt ut recept på.
Jag tror att denna lingongrädde skulle vara jättegod till en chokladtårtbotten med ett lager vaniljkräm och marängkräm, låter inte det gott?

Passar gott till smaker som:
Kladdkakemuffins, ljus tårtbotten, chokladtårtbotten
Vanilj, choklad, grädde, marängkräm



Syrlig lingongrädde
~ 1 lager tårtfyllning

3-5 dl grädde
2-3 dl frysta/halvtinade eller färska lingon
1-2 dl lingonsylt
marsánpulver efter behov

Gör såhär:
Vispa grädden hårt. Tillsätt eventuellt lingonsylt och frysta/halvtiande lingon efter smak. Vispa tills lingonen har slagtis sönder och mosats lite. Om grädden är för lös, tillsätt marsánpulver och vispa tills önskad konsistens. Grädden blir fastar ju mer marsánpulver du har hällt i, så börja med att tillsätta en liten mängd först och öka på i efterhand om det behövs. Tänk på att marsánpulver också sväller lite extra efter några minuter!

Tips!
Passar också jättegott till kladdkaka!

1 Simone:

skriven

Hej,ville bara passa på och skriva att jag har en tävling nu hos mig och 2 till kommer att börja den här veckan,du är väl med

Simone

2 Jen:

skriven

Låter super gott!

Kommentera här: