Cakepops!Utav de 7 sorters kakor som vi bakbloggare skulle baka till vårat eget, personliga kafferep fick vi baka 2 stycken "egna" saker bland dessa 7. Jag valde då bl a att göra Cakepops, dels för att jag tycker att det är gott (hehe) och dels för att det är så roligt att göra! Det var nu ett tag sedan jag gjorde cakepops, faktiskt i somras.
Receptet har jag också [här] men jag tänkte visa att jag faktiskt gjorde min smet i bakmaskinen. Meningen har ju liksom varit att vi skulle försöka använda den så mycket som möjligt. Och att blanda smetar och degar i bakmaskinen fungerar ju också utmärkt.

Istället för att använda ett köpt kakpaket (vilket är det vanligaste, har jag förstått) så använde jag mig utav en mix utav Nötchokladrutor [läs mer om dem här] och Sugar Chocolate Cookies [läs mer om dem här]. Läs mer här nedan om hur jag gjorde smeten i bakmaskinen!


Till vänster: Blanda i de krossade kakorna i bakmaskinen. Till höger: Tillsätt ett paket färkost (naturell), och florsocker efter smak. Sätt på bakmaskinen på program 9 ("Deg") och kör tills det blivit en smidig smet! Tillsätt också vaniljsocker (och/eller kakao) om du vill ha mera smak!


Såhär ser Cakepops'en ut när de är klara, rullade till fina bollar och doppade i vit choklad (dock inte längre vit som ni kan se, utan färgad ljusblå...). Supersmarrigt!

Mer utav Cakepops'en får ni se på bilderna från kafferepet!
1 Anonym:

skriven

Vill se dem färdiga:)

2 Tårtspecialisten - svar till anonym:

skriven

De är egentligen "färdiga" på sista bilden, men du kan se fler bilder från kafferepet nu.

3 Genti:

skriven

Detta ska bakas!

Har du tips på bra köpekakor till Cakepops?

4 Jennifer:

skriven

Åh ser mumsigt ut som attans!!

5 Isabella - 16 och gravid:

skriven

Ja, vi unga klarar oss galant ;p hahajag addade din mail förresten, tartspecialisten@live.seär lite intresserad över beställningar =) går du in på din ''MSN'' på den? Kram

Kommentera här: