Det här trodde du inte om en bakmaskin... (Bilder från kafferepet)



Här kommer bilder från mitt kafferep, precis innan tolvslaget!

Kan ni nu se vilket tema jag valde att ha? Jo, nämligen en "Babyshower" med blått tema!

Eftersom vi fick tolka vårat kafferep som vi ville (men ändå måste ha med de givna bakverken) så valde jag att köra min egen tolkning. Dessutom tyckte jag att det lät som en bra idé att bjuda in alla mina vänner (för vilken familj orkar äta såhär mycket fika...?) på en riktig kakbuffé! Vi var sammlagt 12 stycken tjejer som åt sötsaker hela kvällen lång.

Vi hade verkligen en jättetrevlig kväll, och den kommande lilla bebisen fick verkligen massvis utav presenter! Alltifrån kläder och leksaker, till en bärsele. Jag behöver absolut inte köpa några kläder själv nu, haha.

Även några presenter till mig fanns också med (hehehe) vilket ju kändes jättekul! Det blev lite som en "belöning" för allt slit senaste tiden. När man är gravid i nästan vecka 37 så känns det jättelyxigt att bli lite bortskämd! Vilka fantastiska vänner jag har!

Bl a så fick jag ett set med Christina Aguilera's parfym, och lite småplock med hudvårds- och spaprodukter. Nu skall jag försöka att skämma bort mig själv lite grann, den sista tiden innan bebisen har tänkt att kika ut.
Och med tanke på färgvalet så kan ni väl nästan gissa vad könet är på den väntade bebisen...?
Det var egentligen inget som vi hade tänkt att berätta för allmänheten, men eftersom jag ändå skulle ha en Babyshower (som dessutom blir offentlig via hemsida) så kändes det roligare att göra något riktigt färgglatt och fint! Inte sant?


Detta fanns att förtära på kafferepet:

7 sorters småkakor (inkl. 2 stycken varianter utav "valfri" sort)

Nötchokladrutor
Sugar Vanilla Cookies
Sugar Chocolate Cookies
Chokladhavreflarn med valnötter och mjölkchoklad
Kolasnittar med ingefära
Cakeballs med vitchoklad
Cupcakes á la "Rör-ihop-muffins" med ananas och vaniljsmörkräm

Gräddtårta
Eftersom kafferepet var fritt att tolka som man ville, valde jag att göra en gräddtårta i en ny, modern tappning. Tårtan innehåller mängder utav grädde (närmare bestämt nästan 1½ liter sammanlagt, hehehe!) men i kanske lite annorlunda form? Tårtbottnen bestod utav ljus tårtbotten, och fyllningarna bestod utav sötlakritsmousse, lemoncurdgrädde och ett lager vanlig grädde. Massor utav grädde, m ao! Tårtan var mycket uppskattad bland gästerna.
Tårtan är för övrigt täckt och dekorerad med sugarpaste.

Vetebröd

Jag valde att göra bullar med fyllning utav vanilj- och kokos. Väldigt gott! Bullarna fick inte plats på bordet så jag serverade dem vid sidan utav. Alla bullarna tog slut mycket snabbt, och jag som fullkomligt älskar bullar åt nog två stycken på raken utan att bli mätt!

Dessa extra ätbara godsaker fanns också på kafferepet:
Maränger (förstås hemmagjorda) med violsmak
Cocosbollar
Marsipanbollar
Blå saft



Till vänster: "Rör-ihop-muffins" med ananasbitar och vaniljsmörkräm. Jag ställde dem i mitt muffinsträd, som jag tyvärr inte haft användning för så många gånger innan. Men nu fick jag äntligen chansen att verkligen bjuda på en lite större mängd muffins. Visst blev det snyggt? Till höger: Muffinsträdet och tårtan. I nederkanten (till höger) skymtar Cakepops'en...


Till vänster: Dessa söta små presentaskar kommer från Kalaslagret.se [länk]. Jag gav dem som en lite "goodiebag" till mina gäster när de skulle gå hem. I varje förpackning fanns två stycken utav mina violsmakande maränger (även dem man kan se i bakgrunden!) men istället för att göra den klassiska formen valde jag att spritsa ut dem som små söta hjärtan istället. Det blev jättegulligt! Till höger: Känner ni igen mina "Sugar Chocolate Cookies" som jag bakade häromdagen? Jag har pimpat dem litegrann med sugarpaste och sockerpärlor, mycket roligare så, visst?!


Till vänster: I förgrunden syns mina "Sugar Chocolate Cookies", och därefter de violsmakande marängerna. Jag sprayade marängerna med pärlemorspray så de glänste väldigt fint! Till höger: Tårtan, med en liten bebis på. Utseendet blev absolut inte som jag tänkt mig, men jag hade tyvärr inte tid (eller ork...) till att göra något mer avancerat.


Liten bebis på tårtan. Ingen ville dock äta upp denna lilla sötsaken, vilket förstås är helt förståeligt... ;-)


Känner ni igen kakkronorna som jag gjorde häromdagen? Det var en variant utav mördegskakor, "Sugar Vanilla Cookies" som jag senare dekorerade med vaniljkristyr. Kristyren har i efterhand stelnat, så det går jättebra att stapla dem på varnadra utan att de kladdar ihop!


Till vänster: Ett gammaldags kakfat (sött va?) med "Nötchokladrutor" och "Kolasnittar med ingefära". De små cupcakesburkarna innehöll sockerbitar för dem som ville dricka kaffe! Till höger: Chokladhavreflarn med valnötter och mjölkchoklad. Min personliga favorit på kafferepet faktiskt!


Till vänster: De söta presentförpackningarna passade temat på mitt kafferep perfekt! Till höger: Cakeballs med vitchoklad. Söta nallebjörns-sticks, visst? De finns också att köa hos Kalaslagret [länk].


Till vänster: Bullarna fick vi ju inte glömma! Väldigt goda blev dem. Till höger: Blå saft med smak utav päron. Lite förvirrnade för vissa som inte kunde sätta smak på vilken saft det egentligen var... ;-)
1 Anonym:

skriven

herregud så fint

2 Insane Sally:

skriven

Hittade precis hit från FL och WOW säger jag bara!!!!!!

3 Linnea:

skriven

Du är så fantastisk att det inte är SANT!

Gud, vad du är duktig!!! <3

4 Emilie ­­­­­­:

skriven

Verkligen jätte fint :)

Vi fick en bakmaskin igår och gjorde vårt f;rsta fransbröd till middag igår. super gott.

Nu sitter jag här och lus läser allt du gjort med maskinen för tips. :)

Kan man inte baka sitt bröd i maskinen om man har bikarbonat/bakpulver i stället för jäst ?

5 Carolina:

skriven

Wow, helt fantastiskt fint! :-)

6 Anonym:

skriven

Hejsan



Häftigt, coolt, wowowow, fantastiskt, vackert, mumsigt..ja jag kan bara forsätta..så härliga bilder. och vilken fest. Vilken fest. Och så söta presenter!!!



Ha en underbar måndag

Krammiz

Sussi

7 Simone:

skriven

Wow,sjukt fint.Jag är helt förvånad att du orkar när du är höggravid,så applåder till dig.

Du är grymt duktig och hit kommer jag för att få inspiration.

8 Malin:

skriven

Hej! Din glass med cookie dough är kaksdeg receptet från ben and jerrys egna kokbok? Smakade kakdegen som den i ben and jerrys egna glass med cookie dough? Hoppas du kan svara!

9 sylvia:

skriven

Åååh så fint hur har du orkat göra allt höggravid och allt? =)

10 Josefin:

skriven

Jättefint verkligen, men hur har du fått saften blå?



Josefin

11 Nina:

skriven

Älskar muffinsträdet , var finns det att få tag på?

Tacksam för svar..

Nina

12 Ulla:

skriven

Nej så mysigt =)

Vilken fin Bebis du gjort!

13 Inez:

skriven

Dina gäster måste ha varit sjukt nöjda =)

14 Jennie:

skriven

Herregud så fint det blev :) Så imponerad att du orkat med detta, höggravid som du är :)

Snyggt jobbat!

15 Tårtspecialisten - svar till allesammans:

skriven

Tack så hemskt mycket, allesammans!

Vad gulliga ni är. Blir jätteglad utav era kommentarer!



Ha det bra!

Kramar!

16 Tårtspecialisten - svar till emilie:

skriven

Vad kul, utav vilket märke är eran bakmaskin?



Oavsett märke så går det ju att göra en massa saker i bakmaskin (har jag ju märkt...). Men mest utav allt gillar jag att göra degar, och bröd.

Men det har ju blivit mycket bak också.



Ang. din fråga:

Jo, man kan baka sitt bröd i bakmaskinen även om man använder t ex bikarbonat istället för jäst. Det är bara det att jag gjorde en dubbelsats utav bröd häromdagen och jag visste inte om det skulle gå i bakmaskinen. Hade jag gjort en enkelsats hade det ju passat perfekt, gissar jag på! :-)



Kramar

17 Tårtspecialisten - svar till simone:

skriven

Tack så mycket, Simone!

Vad kul att du gillar min blogg.



Jag är faktiskt ganska pigg för att bara ha 3½ vecka kvar till beräknad födsel, det var annat med min förra graviditet då jag var oerhört trött.



Kram till dig!

18 Tårtspecialisten - svar till malin:

skriven

Hej, Malin!



Ja, kakdegsreceptet jag använde mig utav vid Cookie Dough-glassen var faktiskt Ben & Jerry's eget recept som jag googlade på. Sedan gjorde jag bara vanlig vaniljglass och lade i bitar (rullade till små bollar) från själva kakdegen. Jag tyckte smaken blev väldigt lik Ben & Jerry's egna variant!



Kram!

19 Tårtspecialisten - svar till josefin:

skriven

Saften är färgad blå med något som kallas för "pastafärg", en variant utav hushållsfärg men som är mycket, mycket mer koncentrerad!

Det går säkert jättebra att färga med blå hushållsfärg också (om du får tag på det).



Kram

20 Maria:

skriven

Va kul att ha babytema! Grattis till lillebror :)

Allt ser verkligen jättefint och gott ut! Bra jobbat! :)

21 Tårtspecialisten - svar till jennie:

skriven

Jennie, tack för dina fina ord! :-)



Har du sett att jag använt silikonformen till bebisen igen? Den är väldigt användbar, har använt den flera gånger redan på så kort tid...!



Stor kram till dig! :-)

22 Pia:

skriven

Hej

Jag följer dun blogg via blogovin och tycker jätte mkt om allt du bakar " nästan " iallafall. Det är jätte roligt med alla fina kort och dina härliga recept.

Men en sak saknar jag många ggr hos bak bloggare och det är kort på hur en tårta ser ut efter man har skurit i den. Det vore väldigt kul för oss som inte har gjort någon tårta innan och vill lära sig. Det är jätte kul med alla tårtor men jag saknar de där korten hur de ser ut efter man har skurit i dem. Den s.k. verkligheten, den är lika viktig som hur tårtan ser ut innan " tycker jag "

Jag skulle önska att du skrev ut vilka färgämnen och märke du använder på färgena som du använder till tex cupcakes. Jag har läst att många utav dessa färger inte är bra för barn att äta, hur vågar du äta dem när du är gravid. Hmm ! Eller är de olika färgämnena ofarliga ?

Dina bakverk är helt underbara !

Vänligen Pia

P.s. Mitt andra barn kom ut i V 38 och det var jätte skönt, jag gick hem samma dag.

23 Karro:

skriven

Fina bakverk!



Har du något bra recept på dina violmaränger? Vad använder du för sprits för att få dem så stora och fina? :)

24 Katarina:

skriven

Vad duktig du är! Jättefint! Kram

25 Sandra:

skriven

Åh! Så superfint uppdukat dessertbord! Det bara vattnas i munnen!

26 Madde:

skriven

gud så fint det vart:D Jag längtar tills jag ska fixa för min Babyshower. Och grattis till eran bebis som snart ska titta ut:D Det har jag helt missat:)



Inte långt kvar nu, jag går in i v 26 denna veckan och längtar ihjäl mig efter bebisen!

27 Emilie ­­­­­­:

skriven

Vi fick den här bakmaskinen av min sambos mormor. Bifinett är märket och jag tror den är köpt på Lidl. Ingen super maskin med andra ord :)



Ahhh vet du vilket program man ska ha om man har bakpulver ? jätte bra ju :)

28 Stina:

skriven

Hej gumman! Tack för ditt inlägg :)

Jag finns... jag smyger.. hehe.. håller nog allt koll på vad alla ni bakar ;)

Nej men med nytt krävande jobb och huset fullt med ungdomar så finns inte så mycket tid eller ork längre. Men jag kikar alltid på alla nya underbara fina saker du gör :) tro inget annat ! :)



Å du... hur i all värld har du orkat stå med allt detta... hög gravid som du åxå är :) jag är IMPONERAD :)



Önskar dig lycka till nu när det så småningom är dax.. och så du vet... jag titttar ALLTID :)



Sköt om dig!



Kram STina

29 Tårtspecialisten - svar till pia:

skriven

Tack så jättemycket! Kul att du gillar nästan allt... ;-)



Som sagt, det är så sällan vi har en tårta härhemma (eftersom jag nästan alltid bakar åt andra, och därmed själv inte "får" smaka på tårtorna) så det är inte alltid jag har möjlighet till det. Men jag skall försöka tänka på det i fortsättningen när jag gör tårtor för eget bruk... ;-)



Jag använder alltid pastafärger (finns att köpa på internet) till mina bakverk. De är fullt ätbara, och tillåtna enligt livsmedelsverket.



Dessutom är det en sådan oerhört liten mängd utav färgerna i bakverken (mina färgburkar räcker i minst ½ år - och då är jag storkonsument utav dessa tack vare mina beställningar).

Jag är inte ett dugg rädd eller orolig för att få i mig lite färgämnen när jag är gravid (och inte annars heller), finns ingen idé att noja sönder sig själv tycker jag :-)



Skönt att din bebis kom i vecka 38, för min del får bebisen gärna kika ut närsom helst nu...! Tack!



Kramar!

30 Tårtspecialisten - svar till karro:

skriven

Jag skall försöka att lägga ut receptet inom kort, men det är egentligen helt "vanliga" maränger (den variant som vispas över varmt vatten på spisen, kan berätta mer om det senare om du inte känner till detta) och smaken är tack vare violessens. Lätt att göra!



Spritsen jag använder är en sprits som är ungefär 20 mm, d vs cirka 2 cm i omkrets i spritsöppningen! Man måste ha en stor sprits för att få såhär stora och fina maränger! Mycket effektfullt!



Kram!



31 Tårtspecialisten - svar till stina:

skriven

Tack, kära Stina! Du är underbar!

Hoppas du får mer ork snart, jag kollar ofta på din hemsida också men vill att du skall uppdatera mer! Vi är old school mates via bloggen ju! :-)



Många kramar till dig!

32 Lisa - Sockerrus:

skriven

TACK Malin! :-)

Du har verkligen gjort ett stålande jobb du med! :-) Vi kan vara mycket nöjda över oss själva tycker jag! :-D



Stor KRAM till dig!

Lisa

33 Tårtspecialisten - svar till lisa - sockerrus:

skriven

Ja, det har vi verkligen gjort och vi kan nog vara nöjda med oss själva! ;-)



Du och jag har nog mest gett järnet tror jag, och gått in för det...? Det har varit riktigt kul att ha detta som utmaning och baka i bakmaskinen! :-)



Ha det bäst,

MASSA KRAMAR!

34 Anonym:

skriven

Wooooow! GRYMT!

35 MM CakeDesign:

skriven

Så stiigt och snyggt! Kan inte få nog att se på den.

36 Nadja:

skriven

Tack för den UNDERBARA festen :) Allt var riktigt gott! super fint med det 'baby-blåa' temat!! Håller tummarna för dig!

37 ELIN:

skriven

Du är så duktig Malin, helt otroliga bakverk och vilka fina serveringsfat du har använt!!

Ses snart hoppas jag det var så länge sen, hoppas bebisen i magen mår bra!!



PUSS /ELIN ANDERSEN

38 TIDIGARE KUND:

skriven

Vill tacka för en tårta och mufifns som beställdes i somras, de var mycket smakrika och vackra och uppskattades av allesammans,



Vilket vackert buffébord du lyckats skapa, vi kommer definitivt att anlita dig i fortsättningen också!



Lycka till med bakandet och lycka till med den kommande förlossningen.



/Anette

39 Bea:

skriven

Mashallah du är lika duktig som alltid! Och bebisen fick ju super söta saker, även Ileyas och dig själv :) Jätte gott fika var det verkligen :D Ta hand om dig så ses vi snart igen inshallah ♥

40 Anonym:

skriven

Hej är en trogen läsare sen länge och älskar att baka! Du får mig att vilja starta en blogg, vilka är dina bästa tips för o lyckas med en mat o bak blogg?



41 Anonym:

skriven

Glömde också fråga hur man gör cakeballs när man doppar i vitchoklad, jag misslyckas alltid o chokladen blir liksom tjock och inte alls bra? =)

42 Camilla:

skriven

HERREGUD vilket kakbord du har dukat upp!!!! Heeelt otroligt fint och säkerligen väldigt gott också! Grymt imponerad :)

43 Camilla:

skriven

HERREGUD vilket kakbord du har dukat upp!!!! Heeelt otroligt fint och säkerligen väldigt gott också! Grymt imponerad :)

44 Pia:

skriven

Hej " igen "

Vad kul om du ville visa hur det ser ut när man har skurit i en super snygg tårta.

Även här lär man sig att se " detaljer " och lära sig nya saker.

Ja vist, tycker jag " nästan " om allt du gör, jag är inte så intresserad utav bröd bara :-)

Jag har nästan gått igenom hela din blogg den är så oerhört fin och mkt fina o goda bakverk och mkt tips har du.

Älskar tips man lär sig så oerhört mkt mera om bak och bakverk genom att läsa andras tips.

Lycka till med bebisen kommer säkerligen att gå jätte bra. Mitt första barn kom ut i V 36 fullt frisk. Jag gick hem efter 5 dagar, andra barnet i V 38 i högsommar, gick hem samma dag, jag hade ju redan en 18 månaders son hemma ;-)

Det var så skönt att inte vara gravid längre och få snusa på en liten bebis.

Jag är lite skeptis till de där färgämnen som är i pastafärg m.m. Jag förstår att det är en väldigt konsentrerad form. Det verkar finnas flera olika pasta färger " märken " Vilka använder du ?

Må gott !

Pia

45 Sheila:

skriven

Sådana bedårande Cupcakes, Maränger, Cookies och ja allt! Synd att man inte känner dej, vilka fester och kalas man hade blivit bjuden på jämt :o)

46 Pia:

skriven

Hej " igen "

Vad kul om du ville visa hur det ser ut när man har skurit i en super snygg tårta.

Även här lär man sig att se " detaljer " och lära sig nya saker.

Ja vist, tycker jag " nästan " om allt du gör, jag är inte så intresserad utav bröd bara :-)

Jag har nästan gått igenom hela din blogg den är så oerhört fin och mkt fina o goda bakverk och mkt tips har du.

Älskar tips man lär sig så oerhört mkt mera om bak och bakverk genom att läsa andras tips.

Lycka till med bebisen kommer säkerligen att gå jätte bra. Mitt första barn kom ut i V 36 fullt frisk. Jag gick hem efter 5 dagar, andra barnet i V 38 i högsommar, gick hem samma dag, jag hade ju redan en 18 månaders son hemma ;-)

Det var så skönt att inte vara gravid längre och få snusa på en liten bebis.

Jag är lite skeptis till de där färgämnen som är i pastafärg m.m. Jag förstår att det är en väldigt konsentrerad form. Det verkar finnas flera olika pasta färger " märken " Vilka använder du ?

Må gott och grattis i förskott till din lille son.

Pia

47 anwahr:

skriven

Bra jobbat Syster! Ma sha allah! Du är duktig!

48 Nette:

skriven

Gryyymt! Så himla duktig du varit så förtjänar du att vinna! :) Kraam

49 ****DENISE**** <3:

skriven

Herreguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud hur har du orkat göra allt detta?! gravid och allt??! du är helt otrolig!!! MASSOR AV CRED TILL DEJ!!

du förtjänar lätt att vinna!



KRAM DENISE

50 ((Wera)):

skriven

Hittade dig från Blogg.se , såna fantastiska bakverk och vilket fint bakbord med sötsaker...!

Hit kommer jag gärna igen..

51 Linda:

skriven

jättefint, men hur fick du den vita chokladen till cakepopsen så blå? finns det blå choklad i affären?

52 Stina:

skriven

åhh.. goa du... ja det är vi :)



ja attans... jag mår inte bra när jag inte kan baka.. eller när ja ginte orkar......... har faktiskt en aning järnbrist åxå så det ska fyllas på där så får vi väl se om jag piggar på mig :)



Tack för dina goa ord tjejen!



kram Stina

53 Tårtspecialisten - svar till anonym (ang. blogg och vitchokladrfrågor):

skriven

Hmm... mina bästa tips är nog att ta mycket bilder, berätta om bakverken och förstås gärna skriva ut recepten!

Mysiga bilder är alltid trevligt för läsare.



Ang. den vita chokladen:

Det är lite knepigt ibland (tycker en del) att smälta vitchoklad. Det är viktigt att se till att ingen ånga kommer i kontakt med den vita chokladen under tiden att den smälter. Det kan göra att chokladen klumpar sig och blir lite "grynig" i konsistensen. Dessutom är det viktigt att all choklad är riktigt varm och helt smält innan man doppar Cakeballs'en.

54 Tårtspecialisten - svar till pia:

skriven

Det märket jag använder mig utav gällande pastafärger är - allt som oftast - en variant som kallas för "Sugarflair".

55 Tårtspecialisten - svar till linda:

skriven

Den blå färgen kommer från någonting som kallas för pastafärger, en mer koncentrerad variant utav hushållsfärger (karamellfärger) som finns att köpa via internet.

56 Johan:

skriven

Nice......!

57 Caroline:

skriven

Hittade dig från familjeliv, och vilken fin, fin, FIN hemsida du har, vilka vackra och eleganta tårtor!

58 Anonym:

skriven

Söta presentlådor..!

59 Fredrika:

skriven

Vilka sjukt fina maränger, hur får man till dem sådär fint med formen?

Var kan man köpa sån spray som du nämnde som gör att de glänser så mycket..?

Spännande det måste ha varit för dina gäster, de måste ha varit överlyckliga och glada över att få vara där.

60 Tina N:

skriven

Hur fint, som helst! Du är ett proffs! :)



61 Caroline Dourén:

skriven

Åh vilket vackert bord!!! Vad läckert det är med allt i blått. Marängerna blev ju jättehäftiga med pärlemosprayen, det blev effektfullt och snyggt. Härlig blogg du har med så mycket fina bakverk!



Varma hälsningar/ Caroline- St heaven street

62 Anonym:

skriven

GRYMT!!! <3

63 Jen:

skriven

Helt underbart!

64 Miranda:

skriven

Hej jag har faktist en eller ja kanske flera frågor i slutändan men inte om bakning utan om dig :)

Såg en bild på dig här i nått äldre inlägg och såg att du har ja vad det nu heter på dig, den där som döljer håret.. Är du muslim?

Kan du inte berätta lite mer om dig själv, hela/halva sverige känner till dina balverk men vi vet inget om dig.. =)

MVH

Miranda

65 Denise:

skriven

Hej! Vilket fantastiskt bor!. Härligt med så mycket energi när du är höggravid! :)

Tänkte höra vad fyllningen till vetebrödet är gjord av.. Om du skulle vilja dela med dig av receptet? :)



Med vänlig hälsning Denise

66 Saida:

skriven

Mashallah ..... så fint det blev!

67 Safora:

skriven

Du bakar alltid fina bakelser och det gör du med hela ditthjärta därför blir det alltid bra..MashAllah...Allt smakade super gott och det var verkligen jätte mysigt!PUSS

68 Angelica:

skriven

Men är du galen eller??? Jättevackert bord :) Kan tänka mig att dina gäster uppskattade allt!

69 Anonym:

skriven

Åhhh kan bara säga att det ser fantastiskt ut.......

70 Matilda:

skriven

Wow! MashAllah du är verkligen superduktig! :D och vad roligt med en lillebror, hoppas allt kommer gå bra inshAllah!

Kram på dig!:)

71 Umm 'AbdurRahmân:

skriven

Bismillâh,

Mâ shâ Allâh, du är grymt duktig.

Och vilka fina produkter - tekanna, former, kakfat m.m.

Vill ha allt ihop, haha. Skönt med sponsorer (Y)

72 Simone:

skriven

Hej,undrar om du kan lägga ut receptet på maränger,ser goda ut och vill göra till min sons kalas.

73 Yasemin:

skriven

Wooow helt bedårande. Allt du gör blir så himla bra. Snyggt. :)

74 Kelo:

skriven

Det ser verkligen inte gott ut.

Kommentera här: