Nötchokladrutor med valnötter och sötmandelHär kommer lite bilder från resultatet utav ett läsarrecept som jag provat på idag, från "Nadja". Jag tror inte längre att jag behöver säga att jag har bakat i bakmaskinen [läs mer om den här]?
Det har ju varit mitt lilla projektarbete de senaste två veckorna. Nästa vecka är slutspurten och då skall jag ju baka upp till ett ordentligt kafferep/buffébord med sötsaler.

Det recept som jag gjort idag är nötchokladrutor, en klassisk svensk småkaka. Jag har modifierat läsarreceptet litegrann (men det räknas ändå som läsarens bidrag) pg a storleken och vissa ingredienser som jag inte hade hemma. Just dessa nötchokaldrutor är inte helt obekant för mig tidigare, jag har många gånger spanat in dem från mammas bakbok "Sju sorters kakor" när jag bodde hemma.

Jag har faktiskt aldrig tidigare bakat dessa fina kakor, för oftast blir det ju "det gamla vanliga" när man väl bestämt sig för att baka något. Visst är det oftast så?
Man har ju sina hederliga, gamla favoriter. Jag tyckte dock att det var busenkelt att göra dessa kakor, och väldigt gott blev det med en massa nötter ovanpå! Till min hjälp hade jag min svägerskas dotter Iman, hon hjälpte till med att förbereda smeten - men också med att äta upp resterna, hahaha... ;-)

Istället för att använda det klassiska nötterna som skall vara överst (hasselnötter), tog jag istället en massa valnötter och sötmandel. Det är mina favoritnötter, och dessutom det enda i nötväg som vi har hemma just idag. Hasselnötter har vi nästan aldrig hemma, faktiskt.

 
Gillar verkligen min nya vita pajform, den går ju också bra att använda som t ex serveringsfat (som på bilden). Finns att köpa hos Grannfrun.se [länk]

 
Knapriga, goda kakor! :-)
 


Recept med bildbeskrivning i bakmaskin (och utan...) kommer inom kort!

1 Anette:

skriven

De här kakorna älskar jag! Min mormor gör alltid dem till söndagsfika.

2 *Betty:

skriven

Ha ha joo det stämmer faktiskt att man oftast håller sig till det gamla vanliga vad gäller matvanor :)

3 Anonym:

skriven

Låter godare med valnötter i :0)

4 Nathalie:

skriven

Ser jättegoda ut verkligen!Äter du ägg på morgonen? Har du några tips att dela med dig om hur? Finns ju så många olika varianter på äggfrukostar. Svara på dagens fråga om min blogg om du vill dela med dig lite, kramiisar :D

5 Sannas Goda:

skriven

Dom ser jättegoda ut!

6 Tårtspecialisten - svar till nathalie:

skriven

Tack, de blev väldigt lyckade och goda!Haha... min bästa idé är nog att äta löskokta ägg, haha. Riktigt dåligt tips, men väldigt gott och klassiskt. :-)

7 Tårtspecialisten - svar till sannas goda:

skriven

Jag kan intyga att de var väldigt goda, hehe! ;-)

Prova receptet? :-)Kramar

Kommentera här: