Ett barn blir till...

Med risk för att låta som en bebisboksförfattare, så tänkte jag nu skriva ett inlägg om - och visa er hur det går till - när man tillverkar en bebis i socker (egentligen sugarpaste/marsipan).
Förstås är denna bebisen fullt ätbar, något som ju är ganska roligt i sig. Hur många gånger har man inte hört uttrycket om att bebisar är så söta att man fullkomligt vill äta upp dem...? Det kan man ju förstås inte göra hur som helst i verkligheten (hehe) men denna bebisen kan man minsann sätta tänderna i - om man nu har hjärta till det. vill säga...! ;-)
Dessa bebisar har kommit att bli väldigt populära vad gäller beställningar hos mig. Jag brukar ofta skicka iväg sådana här bebisar med storken (...ehumeller var det posten?!) till folk över hela Sverige. Oftast skall de ha bebisarna som dekorationer till sitt dopkalas, eller babyshower.
Det har verkligen blivit populärt. En del har fått för sig att jag gör dessa små bebisar helt för hand, och bit för bit. Det stämmer inte riktigt, då jag ju faktiskt har en silikonform till hjälp. Den är fantastiskt bra och underlättar verkligen när man måste "skaffa barn"... :-D


Detta behöver du till en sockerbebis:
En bebis-silikonform (Finns att köpa här)
En liten bit "hudfärgad" sugarpaste/marsipan
Ätbar färg (t ex pastafärg, eller ätbara pennor) samt en liten pensel
Till vänster: Såhär ser själva silikonformen ut. Till höger: Du behöver en bit hudfärgad sugarpaste som är ungefär lika stor och lång som själva bebisformen.
Till vänster: Placera biten med sugarpaste över silikonformen. Till höger: Pressa ned all sugarpaste med fingrarna - glöm inte också att pressa "utåt" mot alla hörn och kanter. Här ser ni kanske också att sugarpaste'n liksom "bullar upp" lite över själva formen. Det är bättre att ha lite för mycket sugarpaste, istället för en för liten mängd.
Till vänster: Vänd upp och ned på formen och pressa den mot bordet, med handflatan på själva formen. Detta gör att all sugarpaste liksom "letar sig ut" i de små skrymslen och vrår som man kanske har missat. Till höger: Vänd tillbaka formen och rensa bort eventuellt överflöd utav sugarpaste. Försök att få ytan så plan som möjligt, så att bebisen verkligen ligger rakt när den sedan är klar. Vänd på formen, och "vrid och vänd" runt längs hela formen, så trillar bebisen försiktigt ut...

Till vänster: ... och såhär ser oftast bebisen ut när den ramlat ur formen! Nästan som en riktig bebis, då nyfödda ibland har lite deformerad form på skallen. Lägg också märke till att även rumpan på bebisen kan få en lite tråkig form. En del tycker att det är svårt att få ut en bebis "fin" från sin silikonform, och jag har läst om dem som lägger sin form i frysen i någon halvtimme och sedan petar ur den. Det tycker jag låter fullkomligt onödigt, för... Till höger: ... det är ju så lätt och tar bara några sekunder att "forma till" de partier som inte blev perfekta. Sugarpaste är ju ett mjukt och följsamt material som formar sig lätt. Låt bebisen torka till i cirka 15 minuter.


Till vänster: Måla sedan på bebisens "hår" med hjälp utav ätbar färg. Här använde jag pastafärg från märket "Sugarflair", i färgen "Dark brown". Tyvärr hade jag ingen liten pensel vid tillfället, så jag målade färgen med hjälp utav en tandsticka. Det kan vara bra att spä ut färgen med en liten, liten mängd vatten - då blir det inte lika koncentrerat och resultatet blir mer naturligt. Man kan också måla på svaga ögonbryn, om man känner för det. Till höger: Fääärdigt! Lyckan är total. Inte bara en bebis... utan tvillingar denna gången... :-)

Hoppas min lilla beskrivning var till hjälp, både för er som själva vill försöka er på att göra en sockerbebis, och för er som bara funderat på vad som händer "backstage"! :-)
1 Viccan:

skriven

2 Viccan:

skriven

Riktigt bra steg för steg!!

Skall införskaffa mig en sån form, bebisen blir verkligen jättefin! :)

3 Mamma:

skriven

Hej!Ja, det verkar vara lätt att göra barn... ha haKram från mamma

4 Tårtspecialisten - svar till viccan:

skriven

Vad kul att du gillade min - dessutom första - steg-för-steg-beskrivning!

Lycka till när du själv sätter igång och produverar bebis! ;-)5 Tårtspecialisten - svar till mamma:

skriven

Om det nu vore så lätt... ;-)Puss och kram, Mamma!

6 Natalie:

skriven

Vilken vacker blogg!

7 Simone:

skriven

åh jag älskar verkligen hur söta de blir.dem är billigast att köpa hos strössel och annat.199kr.

8 Tårtspeciaisten - svar till natalie:

skriven

Tack så jättemycket!

9 Tårtspecialisten - svar till simone:

skriven

De blir verkligen urgulliga.

De finns att köpa i olika webshopp'ar har jag sett. Min fick jag sponsrad från B's skafferi (www.bskafferi.se).:-)Kram!

10 sabina:

skriven

bebisen är helt underbar!!så söt! jag bakar tårtor med har precis börjat

11 Cissi:

skriven

Hejsan! Jag har en liten fråga, vart kan man få tag i hudfärgad sockerpasta? :)

12 Annika - drömmen om 11 barn:

skriven

Ååå jag MÅSTE ha en sån form...!! Jag måste verkligen, dock fanns den inte kvar hos bskafferi - så letandet fortsätter...

13 Ghristina Tånnander:

skriven

Hej !! Undrar var man kan köpa denna bebis formen?

Kommentera här: