Hemmagjord sötlakritsglass (med recept)

Det var länge sedan jag gjorde egen glass, så jag kände att det var dags att göra det igen. Denna gången blev det glass med smak utav sötlakrits. Supergott!
Jag har experimenterat lite, och grunden till denna glassen gjorde jag på samma sätt som när jag gör fluff. D vs - att jag smälter godiset (i detta fall; sötlakrits) i grädde på låg värme. När allt har smält så ställer jag blandningen i kylskåpet över natten. Dagen därpå vispar jag upp grädden "som vanligt" och får ett härligt "fluff" (därav namnet ;)) som smakar exakt som sötlakrits.
Denna gången smälte jag inte exakt all sötlakrits, utan det blev småbitar kvar som jag tänkte kunde bli gott som lite "tuggmotstånd" i själva glassen. Efter att jag hade vispat upp sötlakritsfluffen så gjorde jag som man alltid gör i glass, d v s att jag vispade äggulor + lite socker och blandade sedan tillsammans med fluffen. Därefter blev det förstås en omgång i glassmaskinen, och glassen var klar sedan klar för att avnjutas. :-)
Jag kan bara konstatera att glassen blir jättebra när man använder ett fluffrecept som grund. Glassen blir jätteluftig och smidig! Det är nämligen ganska vanligt att hemmagjord glass annars kan bli lite hård. Fast det gör ju egentligen ingenting... :-)
Lakritsglassen blev naturligt ljusbrun, - tack vare att lakritsgodisarna är svartbruna i färgen. Sötlakritsglassen är god att äta tillsammans med strössel (med smak utav saltlakrits). Är detta den ultimata drömmen för lakritsälskaren...? :-)
Sötlakritsglass
cirka 1 liter
200-250 g sötlakritsgodisar
5 dl grädde
6 äggulor
0,5 - 1,5 dl socker
Gör såhär:
Häll grädden i en kastrull och lägg i lakritsgodisarna (klipp/hacka dem i mindre bitar om du vill att proceduren skall gå snabbare). Värm gräddblandningen på låg/medelvärme och rör om då och då. Obs! Grädden skall inte koka.
När alla lakritsbitar har smält ordentligt, ställ kastrullen i kylskåpet över natten. Vispa sedan upp gräddblandningen som vanlig grädde tills konsistensen blir riktigt fluffig. Vispa äggulorna tillsammans med valfri mängd socker (tänk på att fluffen redan är lite söt i smaken tack vare godiset) tills det blir riktigt poröst och luftigt. Vispa sedan ner tillsammans med "fluffen".
Följ därefter instruktionerna för din glassmaskin.
Har du inte en egen glassmaskin?
Ställ glassen i frysen över natten. Rör om i glassblandningen några gånger under de första timmarna.

1 Johanna:

skriven

Hört att lakrits ska vara en ny trend. Låt detta inte vara sant! Det är ju inte gott alls :(

2 Nathalie:

skriven

Åh va gott med lakrits :D

3 Tårtspecialisten - svar till johanna:

skriven

Haha, men...! Bara för att det är en trend så måste man ju inte följa det slaviskt? Ät det du tycker är gott, istället! ;-)



Kram!



Malin, Tårtspecialisten

4 Tårtspecialisten - svar till johanna:

skriven

Haha, men...! Bara för att det är en trend så måste man ju inte följa det slaviskt? Ät det du tycker är gott, istället! ;-)



Kram!



Malin, Tårtspecialisten

5 Christian Louboutin Shoes Sale:

skriven

Spring is coming, the your shoe ark is there ready to a pair of <a href="http://www.goodclshoes.com/13-christian-louboutin-flats">Christian Louboutin Flats</a> shoes for the beauty of spring? No, it doesn't matter, small make up today brought 2012 chun xia popular <a href="http://www.goodclshoes.com/14-christian-louboutin-new">Christian Louboutin New</a> shoes, suitable for OL people commute or dating will wear take a's annual "house daughter adult <a href="http://www.goodclshoes.com/12-christian-louboutin-evening"> Christian Louboutin Evening</a> party" in Paris klein wong held hotel, 24 bits from 12 countries a noble daughter here into official involved high society, macau casino king Stanley granddaughter, the daughter of HeChaoXian Ariel Ho-Kjaer because youngest <a href="http://www.goodclshoes.com/15-christian-louboutin-pumps">Christian Louboutin Pumps</a>, bear the burden of the opening dance, draw attracting much attention.

Kommentera här: