Lila födelsedagstårta


Ännu en utav helgens tårtor:
En 30-årstårta som jag fick göra precis hur jag ville med. Jippi! Det som är så roligt! :-) Mitt val föll på att göra en "melerad" tårta i lila tema. Tycker ju (som ni ju vet... :-) ) att det är så fint med just dessa "tjejiga" färger och det blir ju gärna ofta rosa eller lila när jag själv får välja (...och när det passar, förstås).

Under tiden jag började att förbereda tårtan (väldigt sent på kvällen) sprang Hamza runt i köket (i bara nattsärken, haha... ) som en tok med en plastring på skallen. Han älskar alla slags hattar, mössor och huvudbonader så varje gång han hittar något som är misstänkt likt att passa hans lilla huvud så åker det på direkt...! :-D Det var en väldigt rolig syn detta, kan jag lova. Fullt ös 24/7, med denna grabben!

För enkelhetens skull valde jag att dekorera tårtan med stora rosor, vilket ju också passar till alla slags högtider- och tillfällen. Jag gillar att göra text- och namnskyltar som ser ut att vara gjorda i trämaterial. Det får dessutom tårtan att se lite mer "levande" ut när man använder olika strukturer, istället för att allt skall vara helt slätt på en tårta. Det jag först gör för att få fram träfärgen är att blanda två olika sockermassor med bruna nyanser; i detta fallet en ljusbrun och en lite mörkare. Sedan knådar jag sockermassan tills jag fått fram önskad, "melerad" effekt. Inte alls svårt. Samma sak har jag ju också gjort med det lila locket till tårtan. (Om ni tittar lite nogrannare kan ni nog se att både denna tårtan och den tidigare Bratz-tårtan har varit melerade, båda två). Ett större och ett lite mindre hjärta fick också pryda tårtan. Kanterna är dekorerade med gröna blad.

Tårtbrickan kommer ifrån Siluett Of Sweden. Tårtan innehöll: Ljus tårtbotten, jordgubb/vanilj-godismousse (gjord på "Bärry"-godisar från Grahns Konfektyr), vaniljmousse och marängsmörkräm.

Bratz tårta


Hej kära läsare!

Hoppas att ni inte har glömt bort mig trots all den jättedåliga uppdateringen? Jag har verkligen haft mycket att göra senaste veckan. Och till råga på det har jag varit lite extra lat, och tagit mig tiden att träffa både familjen och vännerna lite extra. Sådant behöver man ibland. Det gör ju också att man får lite extra energi. Nu har jag verkligen mycket bloggande att ta igen, och flera inlägg. Ni som väntat på beskrivning utav cupcakesrosorna, håll ut - det kommer! Jag hoppas att ni allesammans har haft en skön helg! :-)

Här kommer bilder från en utav helgens tårtor, en tårta med "Bratz"-tema där beställaren gärna ville ha med en Bratzdocka på själva tårtan. Detta är en tårta för 10 personer, och den fullt ätbara dockan var i princip lika stor som en riktig Bratzdocka. Jag hoppas att flickorna blev nöjda med den, och förhoppningsvis fann någon (...) likhet med denna och sina egna, "riktiga" dockor.
Vissa saker med sockerfiguren hade förstås kunnat bli bättre. Man är ju alltid så fruktansvärt självkritisk! Hade jag bara haft min lilla, älskade pensel (som ju sedan flera månader är spårlöst försvunnen - har ju tidigare berättat att det troligtvis är ungarna som har tagit den, och gömt den...) hade nog sminket - förstås ätbar färg - på dockan blivit mycket snyggare. Det var dock i minsta och pilligaste laget att lägga en sådan här typ utav makeup. :-D Denna gången målade jag med en tandpetare. Hur smidigt är det liksom?
I övrigt fick dekorationen på tårtan bli lite mer enkel, figuren tog nästan två timmar att tillverka. Det kan hända att jag improviserade lite vad gällde utseendet på denna Bratzdockan. Vad jag vet har jag aldrig sett en "latino"-hudfärgad Bratz med blå ögon (inte för att jag är särskilt insatt i dockorna, men ändå liksom - haha) men detta kanske är en ny variant på marknaden, nu då? ;-)

Tårtbrickan kommer från Siluett of Sweden. Tårtan innehöll: Ljus tårtbotten, ahlgrénsbilarmousse, vaniljkräm och marängsmörkräm.

Ayanna's sötsaker


Jag fick en förfrågan från en utav mina bästa vänner, Maher, om jag kunde göra en tårta och 12 stycken cupcakes till hennes dotter Ayanna's födelsedag. Självklart tackade jag ja till denna förfrågan! Här kommer bilderna på cupcakes'en som jag gjorde. Det blev 12 stycken "Saftiga vaniljmuffins" (recept finner du här), fyllda med vaniljkräm och toppade med jordgubbsfluff.

Verkligen en utsökt kombination! Allra godast är faktiskt cupcakes att äta när de är rumstempererade, så ska man äta sådana här sötsaker så tycker jag att man bör låta dem stå framme i 15-20 minuter innan man skall äta dem. Själva toppingen mjuknar då till något och det blir mera smak på hela upplevelsen.
Är ni sugna på att baka cupcakes till helgen?! Det hoppas jag, för då visar jag lite mer ingående hur man gör de populära "Cupcakes rosorna"! :-D

Så här kommer några bilder på Ayannas sötsaker.

Visst är de fyrkantiga bak/muffinsformarna alldeles bedårande...? Jag köpte dem för 1-2 år sedan på Åhléns. Jag har bara inväntat det rätta tillfället att få använda dem. Detta ändamålet kändes ju helt perfekt: Rosa, blommigt, flickigt och jätte-jättegulligt! :-)