Lila födelsedagstårta


Ännu en utav helgens tårtor:
En 30-årstårta som jag fick göra precis hur jag ville med. Jippi! Det som är så roligt! :-) Mitt val föll på att göra en "melerad" tårta i lila tema. Tycker ju (som ni ju vet... :-) ) att det är så fint med just dessa "tjejiga" färger och det blir ju gärna ofta rosa eller lila när jag själv får välja (...och när det passar, förstås).

Under tiden jag började att förbereda tårtan (väldigt sent på kvällen) sprang Hamza runt i köket (i bara nattsärken, haha... ) som en tok med en plastring på skallen. Han älskar alla slags hattar, mössor och huvudbonader så varje gång han hittar något som är misstänkt likt att passa hans lilla huvud så åker det på direkt...! :-D Det var en väldigt rolig syn detta, kan jag lova. Fullt ös 24/7, med denna grabben!

För enkelhetens skull valde jag att dekorera tårtan med stora rosor, vilket ju också passar till alla slags högtider- och tillfällen. Jag gillar att göra text- och namnskyltar som ser ut att vara gjorda i trämaterial. Det får dessutom tårtan att se lite mer "levande" ut när man använder olika strukturer, istället för att allt skall vara helt slätt på en tårta. Det jag först gör för att få fram träfärgen är att blanda två olika sockermassor med bruna nyanser; i detta fallet en ljusbrun och en lite mörkare. Sedan knådar jag sockermassan tills jag fått fram önskad, "melerad" effekt. Inte alls svårt. Samma sak har jag ju också gjort med det lila locket till tårtan. (Om ni tittar lite nogrannare kan ni nog se att både denna tårtan och den tidigare Bratz-tårtan har varit melerade, båda två). Ett större och ett lite mindre hjärta fick också pryda tårtan. Kanterna är dekorerade med gröna blad.

Tårtbrickan kommer ifrån Siluett Of Sweden. Tårtan innehöll: Ljus tårtbotten, jordgubb/vanilj-godismousse (gjord på "Bärry"-godisar från Grahns Konfektyr), vaniljmousse och marängsmörkräm.