Lila födelsedagstårta


Ännu en utav helgens tårtor:
En 30-årstårta som jag fick göra precis hur jag ville med. Jippi! Det som är så roligt! :-) Mitt val föll på att göra en "melerad" tårta i lila tema. Tycker ju (som ni ju vet... :-) ) att det är så fint med just dessa "tjejiga" färger och det blir ju gärna ofta rosa eller lila när jag själv får välja (...och när det passar, förstås).

Under tiden jag började att förbereda tårtan (väldigt sent på kvällen) sprang Hamza runt i köket (i bara nattsärken, haha... ) som en tok med en plastring på skallen. Han älskar alla slags hattar, mössor och huvudbonader så varje gång han hittar något som är misstänkt likt att passa hans lilla huvud så åker det på direkt...! :-D Det var en väldigt rolig syn detta, kan jag lova. Fullt ös 24/7, med denna grabben!

För enkelhetens skull valde jag att dekorera tårtan med stora rosor, vilket ju också passar till alla slags högtider- och tillfällen. Jag gillar att göra text- och namnskyltar som ser ut att vara gjorda i trämaterial. Det får dessutom tårtan att se lite mer "levande" ut när man använder olika strukturer, istället för att allt skall vara helt slätt på en tårta. Det jag först gör för att få fram träfärgen är att blanda två olika sockermassor med bruna nyanser; i detta fallet en ljusbrun och en lite mörkare. Sedan knådar jag sockermassan tills jag fått fram önskad, "melerad" effekt. Inte alls svårt. Samma sak har jag ju också gjort med det lila locket till tårtan. (Om ni tittar lite nogrannare kan ni nog se att både denna tårtan och den tidigare Bratz-tårtan har varit melerade, båda två). Ett större och ett lite mindre hjärta fick också pryda tårtan. Kanterna är dekorerade med gröna blad.

Tårtbrickan kommer ifrån Siluett Of Sweden. Tårtan innehöll: Ljus tårtbotten, jordgubb/vanilj-godismousse (gjord på "Bärry"-godisar från Grahns Konfektyr), vaniljmousse och marängsmörkräm.
1 Stina:

skriven

Tjusig tårta! Men att använda benämningen "tjejig" är både felaktig och gammeldags och bidrar endast till att fördomar lever vidare. Finns så många andra adjektiv :)

2 Louise:

skriven

Åh jag skulle så gärna vilja beställa en tårta från dig tills jag fyller år i sommar men bor ju inte i närheten :/

3 Tårtspecialisten - svar till stina:

skriven

Jag (personligen) tycker inte att det känns "fel" eller gammeldags att tycka att rosa och lila känns tjejigt! För mig så är det faktiskt så och jag skäms inte för att tycka det. Men jag kan väl också poängtera att jag tycker inte heller att det är konstigt om pojkar (eller män också, för den delen) bär kläder eller acessoarer i lila eller rosa. Det är upp till var och en. :-)Kram!

/Tårtspecialisten

4 Brassemamma:

skriven

WOW! Jag har just råkat hamna här och vilka fantastiska bakverk!!! Mycket imponerande!

5 madelein - mamma till sex, tillgångar; Autism - ADHD:

skriven

Oj vad fin!!

6 tårtmonstret:

skriven

vilka fiiina tårtor du gör, men måste fråga gör du egen sockerpasta, för den man kan köpa i sverige är ju allt annat än god??

Fyllningarna låter ju så goda, men sockerpasta känns inte så lockande, köpte senast på panduro som skulle smaka vanilj o de var ju pest..

om du inte tillverkar egen, var köper du ifrån som verkar ätbar?

7 Josephinewestling - Mamma till Vira:

skriven

farligt att komma in på din blogg.. mums va sugen man blev då!!!

8 Hanna:

skriven

Vilken fin tårta, nästan så fin att man inte skulle vilja äta upp den :P

9 chanette *pixi-jo*:

skriven

nawwww sicken liten goding.. ja man tager vad man haver.. plastring på huvet ha ha.. kanske blivande designer he he..så sött

Kommentera här: