Två tårtor

 
Här kommer lite bilder på de två tårtor jag gjorde för ett tag sedan. Den ena har ni sett tidigare; en Very Cherry Chocolate Cake, och den andra var en vanlig marängtårta (gjort en liknande tidigare) som jag dekorerade med en vitchokladganaché överst. Den tårtan innehöll en massa frukt, både jordgubbar och hallon men längst upp dekorerade jag med jordgubbar + körsbär som jag doppade i vitchoklad, och sedan kokos.
 
Jag måste medge att jag gjorde misstaget att hälla över ganachén på tårtan medans den fortfarande vad varm, vad tänkte jag på egentligen just då!? Det medförde såklart till att grädden på tårtan började smäkta och den förlorade lite utav sin graciösa form. Det gjorde visserligen inte så mycket, ibland misslyckas man ju - men huvudsaken är att det i alla fall blev gott!
 
Tårtorna bjöd jag på när jag hade mina vänner över på tjejmiddag, vi var nog 12 stycken vuxna sammanlagt + en hel del barn. Det räckte gott och väl till oss alla, OCH blev en hel del över. Men jag bjöd även på mat och andra tilltugg, så jag förstår att folk blev mätta. :-)
 Tävling! Vinn en kartong (18 påsar) chips!

 
Nu är det dags att dra igång en liten tävling i samarbete med Estrella som har kommit ut med en god nyhet, nämligen; Västkustchips! De är en liten krispigare variant utav chips som kommer i tre olika smaker: Havssalt, Gräddfil- och lök, samt Havssalt (räfflade). Läs mer om chipsen på Estrella.se.
 
Låter det inte fantastiskt att vinna en hel kartong - 18 påsar - chips?
Ta chansen att vara med och tävla!  Det bästa utav allt är att ALLA kan vara med och tävla, även Du som inte har en egen blogg! Det enda man behöver göra för att delta är att svara på frågan nedan + kommentera varför just DU vill vinna!
 
Fråga:
Var ifrån kommer potatisen till Västkustchipsen?
 

Vinnaren får sex stycken påsar utav varje smak; Havssalt, Gräddfil- och lök, samt Havssalt (räfflade). Tävlingen pågår i endast en vecka fr om idag, den 30:e augusti - 6:e september. Vinnaren utses utav mig och meddelas dagen därpå.

SmörgåstårtaHär kommer lite bilder på smörgåstårtan som vi åt under Eid-dagen (... som ju är högtiden eller "festen" som kommer precis efter att Ramadan är slut). Det var gott men jag tyckte att smörgåstårtan kanske var lite för torr...? Jag tror att jag lagt på lite för lite fyllning emellan bottnarna, och då hade jag ändå fyllt den dagen innan. Den var mycket godare dagen efter, då den hade fått stå sig en dag extra och safta till sig lite. Så brukar det ju vara med de flesta tårtorna.
 
Jag vill TACKA alla er underbara läsare som kommenterat senaste tiden, och berätta att det är jätteroligt att ni kommenterar trots att jag är lite dålig på att uppdatera nuförtiden! Anledningen till detta är ju dels för att jag tagit "semester" under hela sommaren (... vilket har varit superskönt, speciellt att inte behöva sitta så mycket framför datorn ;-) ), men också dels för att jag kanske inte har haft så mycket inspiration. Jag har också försökt fokusera på barnen i förstahand, då det ju faktiskt tar mycket tid att blogga - mer än vad man tror! Glöm inte heller, för all del, att jag ju också har ytterligare en blogg som jag bloggar ifrån också: Inredningstipset.se. Uppdaterar jag inte här, så brukar det ofta finnas något nytt där. Ni kan ju gå in och kika där medans det verkar vara dött här, hehe! ;-)
 
Något jag också funderat länge över - och som jag har nämnt tidigare - är att jag nog också kommer att försöka uppdatera med lite mer personligt material här i fortsättningen. Jag har så ofantligt mycket bilder på barnen, utflykter, matlagning m.m som bara ligger i datorn.
 
Hade det varit roligt för er att se?
Ja, eller nej? 

  
Till vänster: Dags att hugga in på smörgåstårtan. Till detta serverades en blå dryck (vanlig sockerdricka + blå karamellfärg) som ungarna var väldigt glada över. Kan hända att de var exhalterade utav detta pg a att de nyligen fått se "Smurfarna"-filmen. Och där kretsar ju allting kring blåt... ;-) Till höger: Ilyas (till höger) med sin kusin Nadir. Ilyas har en tendens att ibland ge ett "fejksmile" inför kameran, haha. Kan intyga att jag har INTE lärt honom det där, han gör det utav sig själv. Ibland ser han även jättesur ut inför kameran, så det är helt olika. I bakgrunden ser man att Hamza (sittandes i sin barnstol) har flippat ut! Haha! :-D
 
Smörgåstårtan och smurfdrickan (haha). Smörgåstårtan bestod utav vanligt vitt bröd (typ toastbröd, vita skivor), tonfiskröra + räkröra och så en massa kräftstjärtar, stenbitsrom och grönsaker på det. Gott! Jag personligen gillar INTE smörgåstårta med t ex vindruvor på. Tycker inte alls det lilla söta och salta går ihop, men det är en smaksak som ni vet! :-)