Recept: Polkagrismousse

 
Jag har fått flera kommentarer och mail angående recept på polkagrismousse. Det är väldigt enkelt att göra då detta recept bara innehåller två ingredienser, nämligen polkagris och ovispad grädde! Recept utgår ifrån vanlig "fluff" (som flera utav er säkert redan är väl bekanta med) och det är inga konstigheter kring receptet. Jag brukar alltid tillsätta extra färg (förslagsvis rosa - eller röd om man verkligen vill få det rött) eftersom den färdiga moussen blir väldigt blek i färgen - inte så roligt kanske... så som sagt är extra färg att rekommendera! :-)
 
 Polkagrismousse
~ räcker till cirka 12 normalstora cupcakes eller ett tjockt lager tårtfyllning
5 dl grädde
130-150 g polkagris utav valfri sort
 
Gör såhär:
Häll vispgrädden i en kastrull. Tillsätt polkagrisen (om du använder en hel stång, hacka den i mindre bitar). Sätt plattan på låg värme eller medelvärme, 2:an-3:an räcker. Rör om då och då så att karamellerna inte fastnar i bottne utav kastrullen. När godiset har smält helt, tag av kastrullen från värmen och ställ in blandningen i kylskåpet i minst 6 timmar. Det absolut bästa är att låta den stå över natten (ett hett tips är alltså att förbereda moussen på kvällen, dagen innan man skall använda den).
 
Tips!
Detta är en väldigt ljuvlig, len mousse som passar superbra som komplement till kladdkaka (har tidigare publicerat ett inlägg här från min instagram där jag gjort en kladdkaka med polkagrismousse som tillbehör) istället för grädde - men tänk på att det kan bli väldigt sött! Kanske kan det passa som ett lager tårtfyllning till en riktigt "julig" tårta, med pepparkaksbotten...? Det går också att frysa in polkagrismoussen (efter att du har vispat upp den) och göra glass utav den - kanske som en del utav en polkagrischeesecake?