Recept: Polkagrismousse

 
Jag har fått flera kommentarer och mail angående recept på polkagrismousse. Det är väldigt enkelt att göra då detta recept bara innehåller två ingredienser, nämligen polkagris och ovispad grädde! Recept utgår ifrån vanlig "fluff" (som flera utav er säkert redan är väl bekanta med) och det är inga konstigheter kring receptet. Jag brukar alltid tillsätta extra färg (förslagsvis rosa - eller röd om man verkligen vill få det rött) eftersom den färdiga moussen blir väldigt blek i färgen - inte så roligt kanske... så som sagt är extra färg att rekommendera! :-)
 
 Polkagrismousse
~ räcker till cirka 12 normalstora cupcakes eller ett tjockt lager tårtfyllning
5 dl grädde
130-150 g polkagris utav valfri sort
 
Gör såhär:
Häll vispgrädden i en kastrull. Tillsätt polkagrisen (om du använder en hel stång, hacka den i mindre bitar). Sätt plattan på låg värme eller medelvärme, 2:an-3:an räcker. Rör om då och då så att karamellerna inte fastnar i bottne utav kastrullen. När godiset har smält helt, tag av kastrullen från värmen och ställ in blandningen i kylskåpet i minst 6 timmar. Det absolut bästa är att låta den stå över natten (ett hett tips är alltså att förbereda moussen på kvällen, dagen innan man skall använda den).
 
Tips!
Detta är en väldigt ljuvlig, len mousse som passar superbra som komplement till kladdkaka (har tidigare publicerat ett inlägg här från min instagram där jag gjort en kladdkaka med polkagrismousse som tillbehör) istället för grädde - men tänk på att det kan bli väldigt sött! Kanske kan det passa som ett lager tårtfyllning till en riktigt "julig" tårta, med pepparkaksbotten...? Det går också att frysa in polkagrismoussen (efter att du har vispat upp den) och göra glass utav den - kanske som en del utav en polkagrischeesecake?

Ur mitt bakskafferi

Tänkte passa på att visa en del utav mitt skafferi där jag bl a förvarar bakrelaterade saker. I skåpet finns alltifrån "chokladplättar" (sådana som smälter snabbt och lätt), chokladkakor i mängder, äkta vaniljsocker, vaniljpulver och vaniljstänger, en massa olika tesorter och jättesöta plåtburkar från Dixie.
 
Vaniljpulvret är en riktig favorit som jag använder i nästan alla mina bakverk. Detta brukar jag ersätta det "vanliga" vaniljsockret med. Smaken blir helt annan, helt fantastiskt gott. Dessutom är de KRAV-märkta och det gör ju inte saken sämre. Jag har sett att dessa vanilj-produkter finns i en del utvalda mat- och livsmedelsaffärer. Vaniljprodukterna kommer från V-sell (länk).
 
Ps! Bilden kommer från min Instagram, "Tartspecialisten". Följ mig gärna där om ni vill! Trevlig helg! <3

En mumsig hallontårta med kinderäggsmousse

 
Hej!
Hoppas ni har haft en trevlig och hitills snöig december. Här har det varit massvis utav snö sedan början utav december och det är riktigt härligt! Barnen - och även jag - är barnsligt förtjusta. Det är så himla mysigt med all snö, och gör dessutom nätterna lite ljusare... :-)
 
Jag vill först och främst be om ursäkt för lite dålig uppdatering. Anledningen till detta (bl a) är att varje gång jag försöker uppdatera, så krånglar allting. Det går inte att ladda upp bilder, sidan hänger sig flera gånger (och jag måste "säkerhetskopiera" allting gång på gång) och allting tar så fruktansvärt lång tid. Vanligtvis tar det ungefär 10-15 minuter max för mig att skriva ett inlägg, ladda upp bilder o sv. Har jag tur tar detta dubbelt så lång tid, och har jag otur kan det ta uppemot en timme att bara bli klar med ett inlägg. Det är så fruktansvärt jobbigt och det gör att man verkligen tappar suget! :-( 
Allt strul började i samband med att Blogg.se uppdaterade sitt koncept, till nya Blogg.se. Har mycket svårt att tro att det är min dator det är fel på, för den är snabb som tusan och fungerar felfritt i alla andra sammanhang. Jag har mailat dem flera gånger angående dessa problem men får inget svar, känns väl sådär. Antar att jag helt enkelt får ha tålamod och hålla ut?
 
Här tänkte jag i alla fall visa en tårta jag gjorde för ungefär två-tre veckor sedan:
En tårta med ljus tårtbotten, fylld med glasskräm (50/50 vispad grädde och marsánkräm, blandat), syrlig hallonmousse och Kinderägg-mousse. Tack vare att Kinderäggen är halvt vita, så blev moussen väldigt ljusbrun i färgen. Gott var det i alla fall!
 
Tårtan täckte jag på sidorna med rullrån, fyllda med hasselnötskräm. "Pudrade" tårtan med kokos och dekorerade med färska hallon - dyra som tusan eftersom det är helt fel tid och säsong för dessa underbara bär. Men det var det faktiskt värt... ;-)
 
  
Till denna tårtan som är cirka 23-25 cm i diameter behöver man ungefär 1,5 burk med rullrån, och 2 askar med färska hallon.