En mumsig hallontårta med kinderäggsmousse

 
Hej!
Hoppas ni har haft en trevlig och hitills snöig december. Här har det varit massvis utav snö sedan början utav december och det är riktigt härligt! Barnen - och även jag - är barnsligt förtjusta. Det är så himla mysigt med all snö, och gör dessutom nätterna lite ljusare... :-)
 
Jag vill först och främst be om ursäkt för lite dålig uppdatering. Anledningen till detta (bl a) är att varje gång jag försöker uppdatera, så krånglar allting. Det går inte att ladda upp bilder, sidan hänger sig flera gånger (och jag måste "säkerhetskopiera" allting gång på gång) och allting tar så fruktansvärt lång tid. Vanligtvis tar det ungefär 10-15 minuter max för mig att skriva ett inlägg, ladda upp bilder o sv. Har jag tur tar detta dubbelt så lång tid, och har jag otur kan det ta uppemot en timme att bara bli klar med ett inlägg. Det är så fruktansvärt jobbigt och det gör att man verkligen tappar suget! :-( 
Allt strul började i samband med att Blogg.se uppdaterade sitt koncept, till nya Blogg.se. Har mycket svårt att tro att det är min dator det är fel på, för den är snabb som tusan och fungerar felfritt i alla andra sammanhang. Jag har mailat dem flera gånger angående dessa problem men får inget svar, känns väl sådär. Antar att jag helt enkelt får ha tålamod och hålla ut?
 
Här tänkte jag i alla fall visa en tårta jag gjorde för ungefär två-tre veckor sedan:
En tårta med ljus tårtbotten, fylld med glasskräm (50/50 vispad grädde och marsánkräm, blandat), syrlig hallonmousse och Kinderägg-mousse. Tack vare att Kinderäggen är halvt vita, så blev moussen väldigt ljusbrun i färgen. Gott var det i alla fall!
 
Tårtan täckte jag på sidorna med rullrån, fyllda med hasselnötskräm. "Pudrade" tårtan med kokos och dekorerade med färska hallon - dyra som tusan eftersom det är helt fel tid och säsong för dessa underbara bär. Men det var det faktiskt värt... ;-)
 
  
Till denna tårtan som är cirka 23-25 cm i diameter behöver man ungefär 1,5 burk med rullrån, och 2 askar med färska hallon.
 
1 Annelie Esséus:

skriven

Den ser helt fantastisk ut! Och smakade säkert likadant....skrev hon och slickade sig om munnen. ;)

2 Alexandra - Pysselmaniker:

skriven

Helt underbart dekorerad tårta, du är så duktig :)

Vad tråkigt att höra om teknikstrulet du har när du ska skriva inlägg. Sådant problem fick inte jag, istället upptäckte jag att min blogg hos blogg.se hade blivit portad från Google och med det tappade jag mer än hälften av mina läsare. Blogg.se slutade svara på mina mejl efter en månad och nu i slutet av året blev jag så trött så att jag slutade blogga hos dem och började om från start på ett eget domän och ny blogg.

3 Angelica:

skriven

Hej jag undrar hur du gör kinderäggmoussen?
Hälsningar Angelica

Kommentera här: