Prinsessfika hos Blogg.se


Bloggportalen Blogg.se har ju inte varit sen med att uppmärksamma prinsessbebisens ankomst. Jag blev jätteglad när jag såg att de hade tagit med mitt inlägg (med min mammas bild :-) ) på förstasidan. Välkomna hit, alla nya besökare! Hoppas ni hittar något gott att läsa om, här inne hos mig!

För övrigt kan jag ju berätta att vi har sovit första natten i våran nya lägenhet. Äntligen! :-D Det kändes dock lite konstigt - faktiskt - att sova på en helt annan plats än den man är van vid. Vi har ju inte hunnit "bo in" oss här ännu. Men jag hoppas att vi ska bo här länge, för jag gillar verkligen vårat nya hem.

Royalisternas prinsessfika

Ingen har väl missat att Sverige fått ett nytt tillskott i kungafamiljen? Kronprinsessan Victoria och prins Daniels fick igår en liten dotter. Estelle Silvia Ewa Mary är namnet på den nya tronarvingen. Ett jättestort grattis till Victoria och Daniel, säger jag! 

Fick precis denna härliga bilden mailad utav min mamma (som för övrigt - efter allt kungasnack - ändå måste vara drottningen i MITT liv :-D ). Visst var det en söt bakelse? Rosa och fin. Morsan meddelade dock att den var rätt tråkig i smaken, hon saknade sylt i sin tårtbit. Men visste ni att en "riktig" prinsesstårta inte innehåller sylt? Den där sylten gör dock ganska mycket, tycker jag. Prinsesstårta för mig är faktiskt en tårta med sylt i... :-)

Tänk att alla konditorier och bagerier minsann hittar på någonting "nytt",  så att man skall ha en ursäkt att kunna fika. Det tackar inte jag nej till, i alla fall! Men det blir nog ingen tårtbit för mig idag. Igår festade vi på semlor här hemma så det får räcka. ;-) Dessutom har jag fullt upp med flytt- och flyttstädning här hemma. Snart flyttar vi! Tjoho!

Ska ni fira med tårta?

Bilden är tagen av min mamma. En riktigt "lyxig" kaffekopp har hon också, dagen till ära... (en kopp som jag fick gratis från Arla när jag var liten, hahaha!)

Boxhandsketårta 3D

Idag har jag gjort två stycken tårtor. Detta är den enda varianten, en tårta som skall föreställa en boxhandske i 3D-format. Tårtan är beräknad till 16 personer (...närmare bestämt), men jag tror faktiskt att den räcker till några fler. Vad tycker ni om tårtan? Jag blev faktiskt ganska nöjd, och det verkar som om beställaren också var det! Hon sa att resultatet var över förväntan och att hon skulle rekommendera mig till alla sina vänner. Det är väl ett klart gokdänt betyg...?! Jag blev i alla fall väldigt glad av att höra detta, tack snälla! :-)
Just nu är jag verkligen trött, sådär på ett skönt sätt. Gick och la mig väldigt sent inatt (fyllde och spacklade tårtbottnarna), och vaknade tidigt. 6 timmars sömn är inte tillräckligt för min skönhetssömn. Så det känns väldigt skönt att jag är klar med allt för idag, och inte har mer beställningar inbokade förrens i början utav mars! Och är det inte någon som har bokat upp sig för slutet utav februari nu, så kommer jag nog att tacka nej. Jag har på tok för mycket att göra just nu. Vi håller nämligen på att flytta till större. Jag håller på att skruva ned möbler, rensa skåp och packar småsaker. Det är faktiskt ganska kul, men också tidskrävande. Det jag mest ser fram emot är våran större lägenhet. Det skall bli så skönt!