Vitchokladmuffins med marängsmörkräm


Idag har jag bakat dessa muffins; Vitchokladmuffins med marängsmörkräm. Verkligen en jättegod kombination. Jag älskar marängsmörkrämen, den blir så mjuk och härlig i konsistensen. Har ni aldrig testat att göra marängsmörkräm tidigare, så tycker jag att ni skall göra det (recept finns i kategorin "Tårt- och cupcakesfyllningar/toppingar"). Denna gången uteslöt jag citronsaften i receptet. Och det blev nog nästan godare. Denna varianten utav smörkräm smakar inte alls som smörkräm. Allting fick gå undan idag, jag bakade muffinsen snabbt och rörde ihop toppingen lika snabbt. Dekorationerna fick bli lite snabbrosor, med hjälp utav min silikonform. Lite slarvigt sådär. Men helt godkänt ändå. Tror jag?

Åh. Mitt nu i skrivandes stund inser jag hur slarvig jag är på att lägga ut mina recept. Men jag skall - förhoppningsvis - försöka bättra mig, verkligen! Håll ut!

"Red lips"-mousse

Här kommer recept på moussen jag gjorde i tidigare inlägg, en mjuk och len mousse som smakar jordgubb. Gjord på det populära godiset som ser ut som röda läppar - finns i många varianter, från olika tillverkare! Originalreceptet innehåller 3 dl grädde, och 60-80 g geléhallon. Men skall man göra en sats med mousse som skall räcka till en plåt normalstora muffins, bör man följa receptet nedan.
"Red lips"-mousse
~ räcker till cirka 12 normalstora cupcakes
5 dl grädde
150 g röda läppar
Gör såhär:
Häll vispgrädden i en kastrull. Blanda ner godiset. Sätt plattan på låg värme eller medelvärme, 2:an-3:an räcker.Rör om då och då, annars fastnar godisarna i bottnen och risken finns att det bränns vid. När alla godisar har smält ordentligt, tag av kastrullen från värmen och ställ in blandningen i kylskåpet, i minst 6 timmar. Det absolut bästa är att låta den stå över natten (ett hett tips är alltså att förbereda moussen på kvällen, dagen innan man skall använda den).
Tips!
Röda läppar är ganska stora godisar, hacka dem i mindre bitar innan du sätter igång så går processen mycket snabbare!

Morotsmuffins med "Red lips"-mousse

Efter en ganska intensiv bloggtorka under sista halvåret -11, så kände jag att det var dags att infira ett nyårslöfte till Er, mina kära läsare: Jag skall försöka bättra mig när det gäller bloggandet, och försöka baka mera och uppdatera oftare! Låter inte det bra? (Än så länge så går det ju faktiskt rätt bra, ni måste peppa mig lite extra så att jag håller igång! :-) ).
Hur som helst, igår gjorde jag vanliga morotsmuffins. Ni vet sådana där saftiga, godingar med rivna morötter och kanel. Morotsmuffins (och morotskaka) tillhör mina absoluta favoriter. Glasyren är helt underbar. Men jag kände för att testa något nytt, och provade använda en annan slags topping istället för den klassiska med färskost.
Har ni sett sådana där godisläppar som finns att köpa bland lösgodiset? Jag köpte ett gäng sådana igår och gjorde fluff (ett annat ord för mousse) utav dem. Oj, oj.
Kombinationer blev verkligen underbar, supergott och smarrigt. Egentligen skulle jag och en utav mina vänner fika igår, men tyvärr blev det ändrade planer under kvällen. Så vi bestämde att vi skall ses imorgon - söndag -istället. Tur det. Istället fick vi äta muffinsen här hemma som lite "lördagsgodis"... fast det skulle sita fint med en godispåse, nu också! ;-)
Ni anar inte vilka vackra färger dessa cupcakes hade i verkligheten. Rosa topping, och dekoration med rosa rosor och gröna blad (samt vita, ätbara pärlor). Tyvärr saknar jag fortfarande glödlampa till min softbox (fotobelysning), och på kvällen är det ju - som ni vet - svårt att fotografera och få till riktigt fina bilder. Äsch då. Hoppas detta duger. Men jag kan bara säga att de var så mycket vackrare i verkligheten.


Fotograferade även några cupcakes med svart bakgrund, det gjorde nästan att färgerna såg aprikos ut i skenet utav glödlampan. Vilken bakgrund föredrar du? :-)