Morotsmuffins med "Red lips"-mousse

Efter en ganska intensiv bloggtorka under sista halvåret -11, så kände jag att det var dags att infira ett nyårslöfte till Er, mina kära läsare: Jag skall försöka bättra mig när det gäller bloggandet, och försöka baka mera och uppdatera oftare! Låter inte det bra? (Än så länge så går det ju faktiskt rätt bra, ni måste peppa mig lite extra så att jag håller igång! :-) ).
Hur som helst, igår gjorde jag vanliga morotsmuffins. Ni vet sådana där saftiga, godingar med rivna morötter och kanel. Morotsmuffins (och morotskaka) tillhör mina absoluta favoriter. Glasyren är helt underbar. Men jag kände för att testa något nytt, och provade använda en annan slags topping istället för den klassiska med färskost.
Har ni sett sådana där godisläppar som finns att köpa bland lösgodiset? Jag köpte ett gäng sådana igår och gjorde fluff (ett annat ord för mousse) utav dem. Oj, oj.
Kombinationer blev verkligen underbar, supergott och smarrigt. Egentligen skulle jag och en utav mina vänner fika igår, men tyvärr blev det ändrade planer under kvällen. Så vi bestämde att vi skall ses imorgon - söndag -istället. Tur det. Istället fick vi äta muffinsen här hemma som lite "lördagsgodis"... fast det skulle sita fint med en godispåse, nu också! ;-)
Ni anar inte vilka vackra färger dessa cupcakes hade i verkligheten. Rosa topping, och dekoration med rosa rosor och gröna blad (samt vita, ätbara pärlor). Tyvärr saknar jag fortfarande glödlampa till min softbox (fotobelysning), och på kvällen är det ju - som ni vet - svårt att fotografera och få till riktigt fina bilder. Äsch då. Hoppas detta duger. Men jag kan bara säga att de var så mycket vackrare i verkligheten.


Fotograferade även några cupcakes med svart bakgrund, det gjorde nästan att färgerna såg aprikos ut i skenet utav glödlampan. Vilken bakgrund föredrar du? :-)
1 matilda*:

skriven

åååh så otroligt fina!!!:D jag tycker det var finast med den rosa bakgrunden!

2 Sandra:

skriven

Mmm så goda de ser ut att vara. Måste verkligen prova.

Kika gärna in mon sida. Jag syr och säljer barnkläder. Namnmössor mm. Hittar du något du gillar eller vill beställa mailade du mig.

3 Marias cupcakes:

skriven

Gillade den svarta bakgrunden bäst, då kom cupcakesen mer till sin rätt.Har frågat förut men inte fått något svar, så försöker igen =) Jag funderar på att skaffa mig fotoutrustning, bland annat ett fotobord, och undrar om du är nöjd med ditt? Använder du det som finns under "sponsringskategorin"?

4 Tårtspecialisten - svar till Marias cupcakes:

skriven

Tack för din åsikt! :-:)Jag har inte tidigare sett att du frågat (händer tyvärr mer ofta än sällan att jag glömmer/missar att svara på frågor, särskilt i kommentarsfälten...), så jag svarar nu!

Jag använder för det mesta fotobordet som finns under sponsringskategorin. Dock måste jag medge att jag på senare tid märkt att det inte är ett fotobord som är det som spelar mest roll. Det är belysningen, och bakgrunden.

T ex till dessa bakgrunder har jag endast använt färgat papper. Man kan likaväl "böja" pappret och sedan lägga på sina bakverk där, som man vill fotografera. Det är egentligen ljuset som spelar störst roll! Jag är sjukt missnöjd med mina bilder (som dagens inlägg), tack vare att min belysning (glödlampan, ju) är sönder! Det är belysningen som spelar stor roll!

Det behöver förstås inte vara "konstgjord" belysning som softbox'ar och liknande, dagsljus duger lika bra... och en schyst bakgrund! :-)Kram!

5 Gullan:

skriven

Gud vad vackra dom var! Du är så otroligt duktig!

6 simone:

skriven

wow dessa ser ju sjukt goda ut,och ja älskar dem godisen.

7 Martina:

skriven

Bilderna med den mörka bakgrunden blev väldigt fina :)

Kommentera här: